Türkiye'den Gürcistan'a Günü Birlik Gezi Turlarina Yogun Ilgi

Türkiye’nin komsu ülkesi Gürcistan’a günü birlik turlar yogun ilgi görüyor. Artvin, Rize ve Trabzon basta olmak üzere bir çok ilden tur sirketleri Batum’a günü birlik turlar düzenliyor. Gezilere katilanlar Türkiye’ye göre daha uygun fiyatlarla telefon almak için ugras veriyor .

Türkiye'den Gürcistan'a Günü Birlik Gezi Turlarina Yogun Ilgi
Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asya’ya açilan kapisi durumundaki Sarp Sinir Kapisi’nda günü birlik turlara yogun ilgi Pasaport ve vize gerekmeden sadece Türkiye Cumhuriyeti kimligiyle geçis kolayligi ve Yurtdisi çikis harci 150 lira olan Gürcistan’a vatandaslar yogun ilgi gösteriyor.

Artvin’in Kemalpasa ilçesinde yer alan Sarp sinir kapisindan yürüyerek geçen vatandaslar kimlik kontrolleri ardindan Batum’a giris yapiyor. Döviz bürolarinda Türk liralarini Gürcistan’in para birimi Lari’ye çevirerek alisveris ve yeme içme ihtiyaçlarini karsiliyor.

Artvin, Rize ve Trabzon basta olmak üzere bir çok ilden tur sirketleri Batum’a günü birlik turlar düzenliyor. Batum’a gelen ziyaretçiler birçok tarihi ve kültürel yerleri gezdikten sonra en ugrak noktalardan birisi ise Ali ve Nino heykeli oluyor. Heykel kavusamayan iki genci temsil ediyor.

Gezi turlarina katilan Yavuz Çetin, “Batum zaten görmek istedigim bir yerdi ve direk kimlikle girilebildigi için ülkemizden bir yer gibi geldi bana. Bir tur vardi. Tura katildik. Sartlar olarak dogal sartlar Rize, Trabzon ve Artvin’den sonra bir düzlük var bu biraz güzel yani. Böyle bir yerin Türkiye’de olmasini çok isterdim açikçasi” dedi.

Seyma Yazici ise, “Burada kiliseleri gezdik. Ali Nino heykelini sahilini Karadeniz’e benzeyen sahili var. Öyle gezmeye geldik kafa dagitmaya geldik. Biz Rize’de yasiyoruz o yüzden gelmisken burada yasamisken bir de Batum’u görelim istedik o yüzden geldik” diye konustu.

Sevilay Tantoglu’da, “Kemalpasa’dan geldim. Yaklasik 4 kilometre uzaktayiz. Yani geliyoruz bazen degerlendiriyoruz. Yaklasik 4 senedir gelmemistim. 4 sene sonra geldim bayagi bir degismis buralar bayagi bir gelismis. Yalniz tek basima da geliyorum çok geldim eskiden benim kuaförüm buradaydi çok geliyordum yani haftada bir geliyordum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA