Sular Altinda Kalacak Olan Yusufeli'nde Yikim Islemleri Hizla Devam Ediyor

Artvin’de Yusufeli Barajinin su tutmaya baslamasinin ardindan ilçede tasinma islemleri hizla devam ederken, bir yandan da kamu kurumlarina ait binalarin yikimlari devam ediyor. Ilçenin ilk yapilarindan biri olan kaymakamlik binasinin yikimi gerçeklesti.

Sular Altinda Kalacak Olan Yusufeli'nde Yikim Islemleri Hizla Devam Ediyor
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapimi tamamlandiginda kemer baraj sinifinda 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanin besinci en yüksek baraji olan Yusufeli Baraji su tutuyor. Baraj kapaklari kapanmasiyla gövde de biriken su seviyesi 50’yi metre geçti. Iki ay içinde mevcut ilçenin sular altinda kalmasi planlanirken, yeni yerlesim yerine tasinmalar ise hizla devam ediyor. Evler, is yerleri kamu kurumlar tasinirken, bir yandan da yikim islemi hizla devam ediyor. Ilçe merkezinde bulunan Hükümet Konagi, Adliye ve okullar gibi bir çok kurum binasi hurda karisinda ihaleyle yikimi gerçeklestiriliyor.

Bu kapsamda 7 kez tasinan ilçenin son ilçe merkezine yillar önce kurulan hükümet konaginin yikimi gerçeklestirildi.

Is makineler esliginde yikilan binalar, hurdaya ayrildiktan sonra sular altin kalacak.

"Ilçe merkezinde sona gelinirken kamu binalarinin da yikimlar basladi" diyen Avukat Recep Akyürek, “Suan tam tasinma bitmis sayilmaz, yukariya tasinmalar devam ediyor. Yikimlar nedeniyle ilçe toz duman oluyor" derken, Sehzade Tasçi isimli ilçe sakini ise “Yusufeli dogumluyum Yusufeli’nde yasiyorum, yikimlar hayatimizi zorlastiriyor. Burada insanlar yasamaya devam ediyor. En azindan saglik açisindan yikimlarin tasinmanin tamamen bitmesinden sonra yapilmasi gerekmektedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA