Içisleri Bakani Soylu Talimat Verdi, Siparisler Teslim Edildi

Kütahya’da, engelli ve engelli yakinlarinin sosyal hayata ve istihdama katilimini saglamak amaci ile baslatilan ‘Afet farkindaligi ile engelimi asarak kazaniyorum’ projesi ile afetlerde kullanilmak için yastik, oyuncak ve battaniye görünümlü çok fonksiyonlu ürünler gelen siparis üzerine tamamlandi. Son olarak Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun talimatlari ile AFAD Genel Baskanligi adina siparis verilen bin 500 adet oyuncak görünümlü battaniye çalismalari tamamlanarak teslim edildi.

Içisleri Bakani Soylu Talimat Verdi, Siparisler Teslim Edildi
Kütahya Biyonik Kulakli Isitme Engelliler Spor Kulübü Dernegi tarafindan 1 yil önce engelli ve engelli yakinlarina yönelik baslatilan ‘Afet farkindaligi ile engelimi asarak kazaniyorum’ projesi ile engellilere rehabilite, engelli yakinlarina meslek kazandirma ve ekonomik girdi saglamayi amaçlanan projede gelen siparisler tamamlanarak teslim ediliyor. Daha önce Kizilay, Kütahya AFAD Müdürlügü ve Sevgi Evleri’nde ki çocuklar için çalisan engelli yakinlari son olarak Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun talimatlari ile AFAD Genel Baskanligi adina siparis verilen bin 500 adet oyuncak görünümlü battaniye çalismalari tamamlanarak teslim edildi.

"Egitim materyali olarak gösterip biyonik kulakligi çocuklarimiza veriyoruz"

"Siparisler devam ettigi sürece daha çok engelli ve engelli yakinina istihdam saglayarak onlari hem sosyal hayattan hem de maddi anlamda rahatlatmak adina projemizin devam ettirmek istiyoruz" diyen Kütahya Biyonik Kulakli Isitme Engelliler Spor Kulübü Dernegi Baskani Nimet Sarikaya, “Projemiz Içisleri Bakanligimiza yazdigimiz bir proje oluyor. Kütahya Valiligi, Kizilay, AFAD, Dumlupinar Üniversitesi ve Yesilay proje ortaklarimizdan. Biz projemiz kapsaminda engelli ve engelli yakinlarina istihdami saglamak amaciyla hem mesleki egitim vermek hem de onlarin maddi olarak kazan saglamalarini amaçladigimiz bir proje yazarak Içisleri Bakanligimiza sunduk. Proje kapsaminda bir atölye açtik ve engellilerimizin eglenebilecegi biyonik mutfak adi altinda bir mutfak düzenledik. Bu projede engellilerimiz ve sporcularimiz materyaller ile egitim görürken aileler ise gelip bizlerden meslek egitimi olarak dikis ögrendiler. Su an ise kendi tasarimimiz olan görünüste bir oyuncak, hatta bir yastik görevi gören, açildiginda 160’a 120’i battaniye olan bir çalismamiz var. Bu oyuncak görünümlü ayi ayni zamanda bir egitim materyali. Çünkü biyonik kulaklilar cihaz takildiktan sonra sifir yas olarak kabul edildikleri için yeni dogmus bebek gibi oluyorlar biz de bu oyuncak üzerinden bizlerde bunu egitim materyali olarak gösterip biyonik kulakligi çocuklarimiza veriyoruz. Bu ürün engelli yakini bir annemizin tasarimidir. 1 yil önce baslamis oldugumuz bu proje kapsaminda bugüne kadar 450 Kizilay’a 450 AFAD’a 100 adet de sevgi evlerindeki çocuklarimiza gönderdik. Bu yil sonu itibariyla projemiz bitiyordu ancak bizler proje bittikten sonra da sürdürülebilirligi amaçliyoruz. Atölyemiz kapanmadan daha çok engelli yakinina ulasabilmek, onlara daha çok istihdam saglamak amaciyla 15 engelli ve 15 engelli yakinligi ile projemize basladik ve sürdürüyoruz" ifadelerini kullandi.

Bakandan yeni siparisler

Yeni siparislerin Bakan Süleyman Soylu tarafindan verildigini belirten Sarikaya, “Kütahya’da 2 atölyemizi açtik. Çok güzel bir gelisme oldu Içisleri Bakanligimiz AFAD Baskanligi adina bin 500 adet siparis vererek bizlere destek oldular. Biz atölye sayimizi artik ilçelere asmaya basladik. Aslanapa’da ilk atölyemizi açtik ikinci atölyemizi ise Dumlupinar’da açacagiz. Bize gelen siparisler devam ettigi sürece bizler de daha çok engelli ve engelli yakinina istihdam saglayarak onlarin hayatlarina dokunmak onlara hem sosyal hayattan hem de maddi anlamda rahatlatmak adina projemizin devam ettiriyoruz. Projemizin sürdürülebilirligi adina adim attigimiz 1500 adet afet genel baskanligi sayin Süleyman Soylu bakanimizin talimatlari ile bugün teslimatimiz yapacagiz herkes her anlamda insallah mutlu ve huzurlu olacak. Bizlere bu imkani sagladiklari için bastan sayin Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya ve Kütahya Valimiz Ali Çelik’e çok tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA