Sinirda Donmak Üzereyken Bulunan Göçmen Hastanede Yasam Savasi Veriyor

Edirne-Bulgaristan sinirinda donarak ölen Irakli göçmen Bereket Elcavir ile birlikte bulunan kardesi, hastanede yasam savasi veriyor.

Sinirda Donmak Üzereyken Bulunan Göçmen Hastanede Yasam Savasi Veriyor
Türkiye Bulgaristan sinirinda gece saatlerinden 112 Acil Çagri Merkez’ine gelen ihbar neticesinde 2 kisinin yerde yattigi ve ölmüs olabilecekleri bilgisi verildi.

Ihbar üzerine olay yerine jandarma, AFAD ve saglik ekipleri sevk edildi. Bölgeye giden ekipler sinir bölgesinde genis çapli arama tarama çalismasi baslatti. Yogun sisin ve soguk havanin hakim oldugu alanda komandalar da arama çalismalarina katildi.

Daha sonra komandolar orman içinde ihbara konu olan 2 kisiyi buldu. Yapilan kimlik tespitinde yerde yatan 2 kisinin Irak uyruklu Bereket Elcavir ve Ali Elcavir oldugunu belirledi. Olay yerine gelen saglik ekiplerinin ilk tespitinde Bereket Elcavir’in hayatini kaybettigini, Ali Elcavir’in ise soguk hava nedeniyle donmak üzere oldugunu tespit etti. Ali Elcavir, Edirne 1. Sultan Murat Devlet Hastanesine kaldirildi. Bereket Elcavir’in cansiz bedeni ise otopsi için Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü. Ali Elcavir’in yogun bakimdaki tedavisi devam ediyor.
Kaynak: İHA