Amasya'da Tarihi Çesmeler Restore Ediliyor

Sehzadeler sehri Amasya’da ecdat yadigari tarihi çesmeler Amasya Valiligi tarafindan restore ettiriliyor. 3 çesmenin restorasyonu tamamlanirken 8 çesmenin daha elden geçirilmesi planlandi.

Amasya'da Tarihi Çesmeler Restore Ediliyor
Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Kapiaga çesmesi, Enderun çesmesini ve Narlibahçe Çesmesini restore edip tekrar suyla bulusturmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Türk-Islam medeniyetinin imar ve ihya medeniyeti oldugunu belirten Vali Masatli, “Bu topraklarda yüzyillardir hüküm süren ecdadimiz, kadim sehir Amasya’mizi imar etmis, onlarca camiyi, hamami, köprüyü, bedesteni ve çesmeyi bizlere miras birakmistir” diye konustu.

Suyun tüm canlilar ve doga için bir yasam kaynagi ve bereket sembolü olduguna isaret eden Mustafa Masatli, “Bu yüzden ecdadimiz sehrimizi basta insanlar olmak üzere, tüm canlilara su temin eden çesmelerle donatmistir. Bizde bu mirasin içerisinde yer alan ve ilimizin muhtelif yerlerinde bulunan 11 tarihi çesmeyi ihya etmek için Il Özel Idaremiz kanaliyla gerekli hazirliklara baslamistik. Bu üç çesmenin restorasyonu için yaklasik 420 bin TL harcanmis olup, diger 8 çesmenin restorasyonlari da belirlenen çalisma takvimi çerçevesinde tamamlanacaktir” seklinde konustu.

Açilis programinda Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Fatih Ören, Belediye Baskani Mehmet Sari, AK Parti Il Baskani Ekrem Toto ve MHP Il Baskani Suayip Ak ile diger yetkililer de yer aldi.
Kaynak: İHA