Kayseri'deki Terör Saldirisinin Acisi 6. Yilinda Taptaze

Kayseri’de 17 Aralik 2016’da 15 askerin sehit, 54 askerin gazi oldugu terör saldirisinin 6. yilinda sehitler anildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Istedikleri kadar bomba patlatsinlar, istedikleri kadar kaos olusturmaya çalissinlar, vallahi bu millet diz çökmez, çöktürülemez” dedi.

Kayseri'deki Terör Saldirisinin Acisi 6. Yilinda Taptaze
Kayseri’de 17 Aralik 2016 tarihinde çarsi iznine çikan 1. Komando Tugayi’nin askerlerini tasiyan otobüse yönelik terör örgütü PKK tarafindan gerçeklestirilen bombali saldirida 15 asker sehit, 54 askerde gazi olmustu. Patlamanin 6. yilinda saldirinin gerçeklestirildigi Sehit Komandolar Duragi’nda anma töreni düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan törende konusan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Kayseri Sube Baskani Ali Yavuz, “Tam 6 yil önce bugün 17 Aralik 2016’da komando tugayimizda ülkemizin farkli illerinden gelerek vatani vazifelerini yapmakta olan kahraman Mehmetçigimizin çarsi iznine çikmak için binmis oldugu halk otobüsüne haince ve alçakça düzenlenen canli bomba saldirisinda 15 kahramanimiz sehit, 54 kahramanimizda yaralanmisti. Kayseri’mizde meydana gelen bu hain olayin ardindan tam 6 yil geçti ve biz bugün burada yüreklerimizi yakan bu elim olayi kinamak, vatan ve bayrak için can veren kahramanlarimizi anmak için toplandik. Bu hain saldiri da kaybettigimiz sehitlerimizin acisi yüreklerimizde halen tazeligini korumaktadir” ifadelerini kullandi.

“Istedikleri kadar bomba patlatsinlar, istedikleri kadar kaos olusturmaya çalissinlar, vallahi bu millet diz çökmez, çöktürülemez”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, “Bundan tam 6 yil önce 17 Aralik 2016’da tam durdugumuz bu noktada yüregimiz yandi. 15 yavrumuzu olay aninda 1 askerimizi de tedavi sürecinde sehit verdik. Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün terör kuramcilari, bütün terör ideologlari terörün korkutma, sindirme ve ve kaos olusturmak için yapildigini belirtirler ve bundan bir amaç edinirler. Isterler ki millete korku salinsin, kaos olussun ve devlet diz çöksün. Unuttuklari su var. Bu millet bin yildir askeriyle ve siviliyle varolus mücadelesi veriyor. Teröre verdigi sehitler ile bir ölüyor, bin diriliyor. Taviz, korku ve sinme yerine bizim milletimizde baska bir etki yapiyor. bizim milletimizde birlik ve beraberligimizi artiriyor ve bizi birbirimize kenetliyor. Suradan geçen her Kayserili bir genç sehitlerimize bir Fatiha okurken direnci tekrar artiyor. Tekrardan teröre olan kini büyüyor, milletine olan sevdasi artiyor. Biz Müslümaniz. Biz biliyor ve inaniyoruz ki, sehitlerimiz ölü degiller. Onlar suan buradalar ve bizimle beraberler. Onlarin kardesleri ve arkadaslari Türkiye’nin her yerinde teröre kan kusturuyorlar. Sadece Türkiye’de degil, Suriye’de, Irak’ta bu millete ihanet edenlere, bu milleti bölmek isteyenlere karsi mücadelelerini devam ettiriyorlar. Biz sehitleri yeni vermiyoruz. Bu topraklarda var olmak için binlerce yildir sehitler veriyoruz. Biz sadece sehitlerimize mahcup olmaktan korkariz. Bizim tek korkumuz, sehitlerimizin ailelerine mahcup olmaktir. O yüzden istedikleri kadar bomba patlatsinlar, istedikleri kadar kaos olusturmaya çalissinlar, vallahi bu millet diz çökmez, çöktürülemez. Yüzlerce yil geçse de biz bu duraga geliriz, azmimizi ve kararliligimizi devam ettiririz” seklinde konustu.

Vali Çiçek, bugün aksam patlamanin meydana geldigi duragin ilerisinde bulunan Erciyes Kültür Merkezi’nde verilecek olan konserle ilgili sorulan soruya, “Kamu olarak bugün bizim hüzün ve anma günümüz. Kamunun bir konseri, belediyelerin içerisinde oldugu veya valiligin içerisinde oldugu bir konser degil. Izne tabi bir durum degil. Ben suna inaniyorum. Bütün milletimiz bugün ayni hüzün içerisinde bugünü aniyor. Daha uzun yillarda bugünü anacak” diye cevap verdi.

“Her zaman iri ve diri olacagiz”

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, “Öncelikle sehitlerimize rahmet diliyorum. Degerli ailelerimizin sabrinin artmasini temenni ediyorum. Onlara minnet duyuyorum. Gazilerimize saglikli ve uzun ömürler diliyorum. Buradaki olayin ardindan sehir olarak hüzne büründük. Buradan birligin ve dayanismanin en güzel örneklerini sergiledik. Ay yildizli Türk bayragimizin altinda vatanimizin birligini saglayacak davranislari sergiledik. Söylenecek söz yok. konusmaya takatimiz olmuyor. 15 tane sivil kiyafetli olarak birliginden gelen masumlarin canina terör örgütü PKK kiydi, bizi yasa bogdu. Biz her zaman iri olacagiz, diri olacagiz. Birligimizi ve beraberligimizi koruma yönünde hep beraber birlikte hareket edecegiz” dedi.

Protokol daha sonra sehitlerin isimlerinin yazdigi duraga karanfil birakti. Türkiye’nin farkli illerinden gelen gazilerde durakta saygi durusunda bulunarak Istiklal Marsi okudu. Törene, Garnizon Komutani Tuggeneral Haldun Tasan, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, ilçe belediye baskanlari, kaymakamlar ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA