Usak'a Deger Katacak Projeler Bir Bir Yükseliyor

Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, Usak Belediyesi’nin kent genelinde yürüttügü projeleri yerinde inceledi. Çalismalara dair detaylari paylasan Baskan Çakin, vizyon projeler ile Usak’in deger kazandigini vurguladi.

Usak'a Deger Katacak Projeler Bir Bir Yükseliyor


Sosyal ve kültürel donatilari barindiracak olan yapisal projelerden yesil alan ve spor komplekslerine kadar birçok yatirimi adim adim hayata geçiren Usak Belediyesi, çalismalarina kent genelinde devam ediyor. Farkli mahallelerde yürütülen çalismalari düzenli olarak yerinde inceleyen ve son durumlari hakkinda bilgi alan Baskan Çakin, tamamlanan ve yapimi süren 19 farkli proje alanini ziyaret etti.

Projelerin en kisa zamanda tamamlanarak vatandaslarin hizmetine açilacagini ifade eden Baskan Çakin, ekiplerin büyük bir gayret ve özveri ile çalistiklarini vurguladi. Baskan Çakin, incelemeler esnasinda projelerdeki detaylari paylasti.

Sadece Usak’in degil, bölgenin de dikkatini çekecek projelerden birisi olan 123 bin metrekarelik Çocuk Kent, farkli yas gruplari için 40’a yakin imkani bünyesinde barindiracak. Açik ve kapali oyun alanlari, zipline, tirmanma duvari, survivor parkuru, zipcoster, buz pisti, kaykay pisti ve dene yap atölyeleriyle misafirlerini eglenceye ve yeni kesiflere davet eden Çocuk Kent içerigiyle göz dolduracak. Alanda 2 adet kafeterya, bisiklet yolu, kosu yolu, seyir kulesi, fotograf çekim noktalari, satis yerleri ve sifir atik egitim merkezi de bulunacak. Eglencenin yaninda dogasi ile de dikkat çeken alan, 70 bin çali ile 2500 agaçla bölgeye nefes olacak. Bölgenin cazibe merkezi haline gelecek proje, 4 etapta tamamlanarak hizmete açilacak, ayrica içerisinde 16 bin metrekarelik bir yapay gölede de ev sahipligi yapacak.

Saha incelemeleri esnasinda Sehit Mehmet Kara Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nu ziyaret eden Baskan Çakin, havuzun neredeyse tamamlandigini ve yakinda hizmete açilacagini ifade etti.

Ayrica havuzun arka kisminda yer alan spor kompleksi içerisinde 260 metre uzunlugunda kosu parkuru, kapali hali saha, tenis sahasi, kafeterya, giyinme ve dus odalari yer alacak. Sporun Usak’ta deger kazandigina isaret eden Baskan Çakin, “Sehrimizin her bölgesinde spor alaninda yatirim yapiyoruz. Kapali tesislerden açik spor komplekslerine kadar birçok yatirimla artik spor daha ulasilir bir yapiya kavusacak, saglikli ve güzel bir gelecek halkimizla bulusturulacak.” dedi.



Detayli bir yenileme çalismasinin ardindan Acun Sokaklar konsept bir projeyle yeni yüzüne kavustu. Halkin ve özellikle ögrencilerin yogun olarak kullandigi bölge araç trafiginden arindirilarak tamamen yayalarin kullanacagi sekilde düzenlendi.

Kent mobilyalarinin yerlestirilmesi ve isiklandirmalarin da tamamlanmasiyla proje görsel açidan göz doldurur bir yapiya kavustu.

Kentin merkezinin yeni bir çehreye kavustugunu ifade eden Baskan Çakin, Ismetpasa’daki degisime de vurgu yapti. Çakin, Yayalastirilan Sokaklar Projesi ile es zamanli olarak Ismetpasa Caddesi’nde yer alan 83 adet binanin ön, 45 adet binanin ise yan cephe kaplamalarinin yapildigini hatirlatti. Simdiyse zemin yenileme çalismalarina basladiklarini paylasan Baskan Çakin, projenin ilk etabini iki kisimda tamamlamayi hedeflediklerini vurguladi. Caddenin Tiritoglu Parki’ndan Dere Sokak’in kesistigi bölgeye kadar olan kisimda ilk bölümün tamamlanacagini aktaran Baskan Çakin, ardindan eski belediye binasina kadar olan kismin yenilenecegini paylasti.

Yeni belediye binasinin hemen yan kisminda yer alan bölgenin pazaryeri için hazirlandigini ifade eden Baskan Çakin, Çarsamba Pazari mevki için yapilmasi planlanan proje tamamlanana kadar pazar esnafinin burada ticaretlerine devam edebilecegini vurguladi. Ayakkabicilar Çarsisi’ni, Çarsamba Pazari’ni ve eski garaji barindiran 35 bin metrekarelik alanin modern bir görünümle kente ve esnafa deger katacagini, Usak’in yarinlara daha güçlü bir zeminde ulasacagini dile getirdi; Usak’i Kent meydanlarindan dükkanlara kadar konsept bir projenin bekledigini aktardi.

Baskan Çakin, Muharremsah Mahallesi’nde yapimi devam eden çok amaçli spor salonunu da yerinde inceledi. Proje sayesinde bölgeye yeni bir sosyal alan kazandirilacagini ve içerisinde basketbol, voleybol ve hentbol sahalari barindiracak çok amaçli bir salonun hizmete girecegini dile getirdi. Ayrica salon; dügün, mevlit gibi organizasyonlara da ev sahipligi yapabilecek.

Yesil Alanlar Halktan Yogun Ilgi Görüyor

Baskan Çakin Usak Belediyesi tarafindan kentin farkli noktalarina kazandirilan yesil alanlari da inceledi. 11 bin 750 metrekare alanda hizmet veren 100. Yil Parki; 500 metrelik kosu parkuru, yas gruplarina göre oyun alanlari, ahsap oyun parkuru ve oturma alanlarini içerisinde barindiriyor. Parkta incelemelerde bulunan Baskan Çakin, parkin bölge için küçük Atapark olarak degerlendirildigini vurguladi. Ayrica Baskan Çakin, Bölme Piknik Alani’ni ve Yesil Karaagaç Mesire Alani’ni da ziyaret etti; birçok donatiyi barindiran bölgelerin halktan yogun ilgi gördügünü söyledi.



Usakli kadinlarin gücüne güç katan Kadin Koordinasyon Merkezi yeni hizmet binasina çok yakinda kavusuyor. Binayi inceleyen Baskan Çakin, Usakli kadinlarin sosyal ve kültürel alanlarda ne kadar aktif oldugunu vurgulayarak, en iyi hizmeti hak ettiklerini dile getirdi. Birçok etkinlige ev sahipligi yapan UKAMER, yakinda yeni yerinde hizmet verecek.

Tüm Usakin Sahiplendigi Asevi Projesi

Baskan Çakin saha incelemeleri esnasinda Usak Asevi’nin insaatina da ugradi. Mevcut asevinin ihtiyaçlara yeterince cevap veremedigini ifade eden Baskan Çakin, asevinin yeni yerinde 3 katli bir binaya sahip olacagini ve içerisinde sevgi magazasi, misafirhane, hamam ve yemekhane gibi donatilarin yer alacagini dile getirdi. Projeye Usak’in sahip çiktigini kaydederek desteklerin sürdügünü paylasti.

Sehrin önemli noktalarindan olan Ismetpasa Caddesi’nde yer alan eski belediye binasi, detayli bir tadilattan geçirilerek ticaret merkezine dönüstürülüyor. Yöresel ürünlerin de yer alacagi ticaret merkezinin, bölgeyi ekonomik olarak canlandirmasi bekleniyor.

Mahalleye pazaryeri ve dügün salonu konseptinde 3 katli bir yapinin kazandirilmasinin yani sira bir de Gençlik Parki insa ediliyor. Mahallelinin taleplerine cevap verildigini belirten Baskan Çakin, projeler sayesinde halkin ihtiyaçlarinin karsilanacagini belirtti, bir de spor salonu insa edilecegini hatirlatti.

Egitim Ve Yasam Merkezleriyle Kent Sosyallesiyor

Sehrin farkli noktalarinda insa edilen ve yapimi devam eden egitim ve yasam merkezleri ile kent yeni imkanlarla bulusuyor. Daha önce Serafettin Sagiroglu Egitim ve Yasam Merkezi ile Vefa Yasam Merkezi’nin açilislari gerçeklestirilmisti. Simdi ise Deniz Grup Asim Karaer Saglik Ocagi ve Egitim Yasam Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Egitim ve Yasam Merkezi, Sekerevleri Saglik Ocagi ve Egitim Yasam Merkezi için çalismalar devam ediyor. Yapim islerini inceleyen Baskan Çakin ise bu merkezler ile vatandaslarin ihtiyaçlarina cevap verilecegini ve bu alanlar sayesinde sosyallesebilecekleri yeni imkanlara kavusacagini vurguladi.

Usak Belediyesi Kayaagil Termal Tesisleri’nde restorasyon çalismalari hizla devam ediyor. Yaklasik 5 bin metrekarelik alana sahip olan termalde zemin ve havuz yenileme çalismalari yapiliyor. Tesiste incelemelerde bulunan Baskan Çakin, restorasyon çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan en yakin zamanda tekrardan vatandaslarin hizmetine sunulacagini dile getirdi.

Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, yeni projeler için de çalistiklarini paylasti, yeni müjdelerin yakin oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA