Sancakzade Açiklamasi 'Sosyal Medya Yasasiyla Itibar Kazanacagiz'

Sosyal medya üzerinden haber içerigi üreterek dijital yayincilik yapan Adana Masasi kurucusu Mehmet Sancakzade, yeni çikan sosyal medya yasasiyla halk nezdinde itibari olan ancak yasal olarak taninmayan basin mensuplarinin hukuken de taninarak itibar kazandigini belirterek, "Hem dijital gazetecilik resmen taninmis oldu. Hem de artik yalan haber, birbirine hakaret etme suç oldu" dedi.

Sancakzade Açiklamasi 'Sosyal Medya Yasasiyla Itibar Kazanacagiz'
Sancakzade, 2 yil önce sosyal medya üzerinden haberi içerigi üretmeye basladigini belirterek, “2 yilda Adana’nin nabzini tutarak, sicak olaylari aninda haberlestirip halka ulastirdik. Bu nedenle kisa bir sürede 600 bin takipçiyi geçtik. Gelisen teknoloji ve internet alt yapisiyla haberin yeni adresi artik sosyal medya mecralari oldu. Bunu 2 yil önce fark edip haberciligimi bu alana kaydirdim. Suan Adana’da herkes bizden bahsediyor. Bugün de burada 2. yasimizi gazeteci arkadaslarimizla birlikte kutlamaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

Sancakzade, konusmasinda geçtigimiz aylarda çikan ve birçok kisi tarafindan sansür olarak adlandirilan basin, sosyal medya ve internet haberciligine iliskin çikan yasaya da deginerek sunlari kaydetti:

“Ben bir sosyal haberciligi yapan biri olarak yasanin çikmasini olumlu buluyorum. Çünkü kamuoyun karsisinda her ne kadar büyük bir karsiligimiz olsa da yasa geregi devletin karsisinda bir karsiligimiz yok. Bu kanun sayesinde bizlerde bir statüye kavusacagiz. Diger meslektaslarimiz ile ayni haklara sahip olacagiz. Ayrica yalan haber yapmanin artik bir karsiligi olacak. Bu zamana kadar sosyal medya serseri mayin gibiydi. Herkes herkese istedigini söylüyor rahatça hakaret ediyor, gizli kalmasi gereken seyleri bile aleni sekilde sosyal medyadan yayinlaniyordu. Ayrica haberde olmazsa olmaz olan konunun teyit edilme ilkesi yok olmustu. Bu yasayla birlikte sosyal medya yayinciligi yapanlarda artik kendine çeki düzen vererek, gelen bilgi ve belgeleri teyit etmek zorunda kalacak. Bu sekilde baktigimiz zaman yasa gerekliydi ve çikarilmasi da olumlu oldu.”

Sancakzade, düzenledigi gecede 2. yasini meslektaslariyla beraber yas pasta keserek kutladi.
Kaynak: İHA