Ordu'da Kruvaziyer Turizmi Basliyor

Karadeniz’in en önemli ticaret ve turizm merkezi olmak amaciyla son iki yildir hizli bir atilim sergileyen Ordu, deniz turizmi ve tasimaciliginda çitayi yükseltiyor. Eylül ayinda Ünye Limani vasitasiyla Rusya ile Ro-Ro seferlerinin baslamasiyla birlikte uluslararasi deniz tasimaciligina baslayan Ordu, bu kez dünya deniz turizminin en önemli alanlarindan biri olan kruvaziyer turizmine ev sahipligi yapacak.

Ordu'da Kruvaziyer Turizmi Basliyor
Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çalismalari ile rihtim sayisi arttirilan, derinligi arttirilarak yüksek tonajli gemilerin girisine elverisli hale getirilerek büyütülen Ünye Limani, yilda 40 civarinda kruvaziyer gemisi agirlamaya hazirlaniyor. Ilk kruvaziyer gemisi 19 Aralik Pazartesi günü sabah saat 09.00’da limana yanasacak.

Daha önce Rusya’nin Soçi kentinden baslayip Trabzon, Sinop, Istanbul ve Bozcaada’yi kapsayan rotada gezi gerçeklestiren Astoria Grande adli kruvaziyer geminin sahibi olan holding yöneticileri ile bir dizi görüsmeler gerçeklestiren Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, gezi rotasina Ordu’nun da eklenmesini sagladi. 1350 kisi kapasiteli Astoria Grande adli cruise geminin bundan sonraki rotasi Trabzon, Ordu, Sinop, Istanbul ve Bozcaada seklinde olacak.

“Ordu için bir ilk ve büyük bir adim”

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun bundan sonra deniz tasimaciligi ve deniz turizminde yer alacagini belirtti.

Baskan Güler, “Biz Büyüksehir Belediyesi olarak Ordu’yu bir bütün olarak ele aliyoruz. Burada en önemli avantajlarimizdan biri de Ünye Limani. Ünye Limanina gelecek olan kruvaziyer gemi bütün Ordu’ya gelmis oluyor. Dolayisiyla siftahi yapacagiz ve bu çok önemli bir adim. Çünkü hiç düsünülmeyen isleri gündeme aliyoruz. Bu hem turizm hem ekonomimiz hem de kültürümüz açisindan çok önemli” dedi.



“1000’in üzerinde yolcu agirlayacagiz”

Gelecek olan geminin 1000’in üzerinde yolcu ile gelecegini vurgulayan Baskan Güler, “1000’in üzerinde yolcu agirlayacagiz. Bir kismini Ünye’de bir kismini da Fatsa üzerinden Altinordu’ya getirerek burada agirlayacagiz. Bu kruvaziyer seferleri bundan sonra insallah devam edecek. Bunu gerçeklestirmek için Ünye Limaninin derinligini artirdik, tesisi gelistirdik. Ayni zamanda da yolcu terminali yaptik. 1000’in üzerinde yolcu agirlayacak yolcu terminalini 25 günde insa ettik. Ordumuzun güzelliklerini gelen misafirlerimize gösterecegiz” diye konustu.



“Ünye Limani’ndan sonra Altinordu ve Fatsa’da ayni çalismalari yapacagiz”

Altinordu ve Fatsa’da da benzer çalismalarin yapilacagini söyleyen Baskan Güler, siradan bir liman olan Ünye’nin artik bambaska bir çekim merkezi haline dönüstügünü belirtti.

Baskan Güler sözlerini söyle tamamladi:

“Bundan sonra ayrica Ordu Limani’ni gelistiriyoruz. Rihtimi gelistiriyoruz bununla ilgili çalismalarimiz var. Fatsa ile ilgili çalismalarimiz var. Ekonomiyi bütün olarak ele aliyoruz. Ro-Ro seferleri çok ses getirdi. Artik tabiri caizse kasa kasa degil tir tir mallari yüklüyoruz. Bu da ekonomimize çok büyük katki sunacak. Daha evvelden siradan bir liman görünümündeyken sadece çimento ve maden yüklenilen bir yeri bambaska bir çekim merkezi haline getiriyoruz. Bunu da tarimla turizmle kültürle destekleyerek burayi turizm ve ekonomi merkezi olarak gelistiriyoruz.”
Kaynak: İHA