Esrefpasa Hastanesi Gücüne Güç Katti

Izmir Büyüksehir Belediyesi Esrefpasa Hastanesi, Vehbi Koç Vakfi Saglik Kuruluslari ile is birligi protokolü imzaladi. Protokol ile Esrefpasa Hastanesindeki saglik hizmetleri basta evde bakim egitimi ve cihaz destekleriyle daha ileri boyuta tasinacak.

Esrefpasa Hastanesi Gücüne Güç Katti
1907 yilinda kurulan ve 1950 yilinda Izmir Büyüksehir Belediyesinin bünyesine katilan tarihi Esrefpasa Hastanesi, Vehbi Koç Vakfi Saglik Kuruluslari ile is birligi protokolü imzaladi. Esrefpasa Hastanesinin saglik hizmetlerini basta evde bakim egitimi ve cihaz destegiyle daha ileri boyuta tasiyacak örnek isbirligi protokolü Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile Vehbi Koç Vakfi Saglik Kuruluslari Genel Müdürü Erhan Bulutçu tarafindan imzalandi. Imza töreninde Esrefpasa Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Kadir Devrim Demirel, Esrefpasa Hastanesi Bashekim Yardimcilari Yavuz Uçar, Arif Kutsi Güder ve Koç Üniversitesi Tip Fakültesi Izmir Koordinatörü Prof. Dr. Emrah Alper de hazir bulundu. Protokol çerçevesinde ekipman ve dijital program desteginin yani sira Koç Üniversitesi Tip Fakültesi tarafindan Esrefpasa Hastanesi’nin talep ettigi meslek içi egitim hizmetleri de verilecek.

Birliktelik bize güç katacak

Gurur duyduklari bir ise daha imza attiklarini ifade eden Baskan Tunç Soyer, “Ekibimizle yakin iliskiler kurulmasindan çok mutluyuz. Tarihi Esrefpasa Hastanesi ile ülkemizin önemli saglik vakfi olan Vehbi Koç Saglik Vakfi arasindaki bu isbirligini fazlasiyla önemsiyoruz. Bu birliktelik bize güç katacak. Kentlilere hayirli olsun” dedi.



Evde saglik hizmetlerini ileri boyuta tasiyacagiz

Kar amaci gütmeyen bir kurulus olan Vehbi Koç Saglik Vakfi Kuruluslari olarak Izmir’de bir adim atmak istediklerini ifade eden Erhan Bulutçu ise “Arti degerlerimizi saglik egitimine ve arastirmalara ayirdik. Cumhuriyetimizin kurulusunun yüzüncü yilinda bizler Esrefpasa Hastanesi ile yaptigimiz isbirligiyle sosyal sorumluluk projemizi baslatmayi hedefledik. Günümüzün dijitalizasyonu, Telemedicine ile evde saglik hizmetlerini ileri bir boyuta geçirebilecegiz” diye konustu.



Ilk destek mamografi cihazi

Esrefpasa Hastanesi Bashekimi Kadir Devrim Demirel de isbirligi protokolünün kapsamini su sözlerle dile getirdi: “Vehbi Koç Vakfi Saglik Saglik Kuruluslari Izmir’de ilk defa saglik yatirimlarina sosyal sorumluluk projesiyle basliyor. Esrefpasa Hastanesi’yle dayanisma içerisinde gelistirilecek bu is birligi hastanemiz adina bir güç mesalesi. Bizler bu is birliginin mutlulugu içerisinde hemsehrilerimize her zaman daha iyi hizmet vermek adina çalismalarimizi sürdürecegiz. Vakif is birligi kapsaminda cihaz, egitim destegi, dijital program destegi verecek. Buradan hastalarimiza ilk ekipman desteginin önemli ihtiyaçlardan biri olan mamografi cihazi olacagini söyleyebilirim.”

Yillar sonra sira arkadaslari Izmir için imza atti

Is birligi protokolü kapsaminda kente gelen Erhan Bulutçu ile Baskan Tunç Soyer arasinda mutlu bir karsilasma da yasandi. Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu’nda ayni sinifta olan iki arkadas kent için önemli bir ise yine yan yana oturarak imza atti. Ilkokuldan sonra hiç görüsmediklerini belirten Baskan Soyer, “Ayni siradaydik. Bes yil boyunca bir arada oturduk. Yillar sonra Izmir için bir araya geldik. Arkadasimi bu görevde görmek beni gururlandirdi. Bu isbirligi hem Izmir hem de benim için unutulmaz bir ani olacak” dedi.

Kaynak: İHA