Bu Is Yeri Antika Saatlerle Geçmise Yolculuga Çikariyor

Kahramanmaras’ta bir kisi merakinin pesinden giderek yillara meydan okuyan 100’e yakin antika saati is yerinde sergiliyor.

Bu Is Yeri Antika Saatlerle Geçmise Yolculuga Çikariyor
Dulkadiroglu ilçesinde yasayan 56 yasindaki Ali Nurlu, çocukluk zamanindan gelen antika saat merakini hizmete açtigi bir is yerinde sergiliyor. Yurtdisindan getirdigi saatleri ‘müze is yeri’ haline getirdigi dükkaninda sergileyen Nurlu, ziyarete gelen yerli ve yabanci turistleri adeta zamanda yolculuga çikartiyor. Mekani ‘müze is yeri’ konumuna getiren Nurlu’nun saat koleksiyonunda 100 yili asan geçmise sahip duvar saatleri yer aliyor. Geçmisin gelecege aktarildigi antika saat dükkanina gelenler hem geçmiste yaygin olarak kullanilan ancak günümüzde unutulan esyalarla anilarini tazelerken hem de kentin turizmine de katki sunmayi hedefliyor.

Antika saat merakinin küçük yaslarda basladigini belirten Ali Nurlu, “Kahramanmaras ve çevre vilayetleri için antika saat olarak el yapimi yurtdisi saatleri burada sergiliyoruz. Buradaki tüm ürünlerin hemen hemen hepsi yurtdisindan getirilerek, bir ticari amaç gütmeden insanlara antika saat dükkani olarak sergi yapiyoruz” dedi.

Müze is yeri haline getirdigi alani ziyaret edenlerin memnun kalarak gittiklerini belirten Nurlu, “Insanlar buraya geldikten sonra baska bir dünyaya girdik diyorlar. Burasinin farkli ve enteresan bir yer oldugunu dile getiriyorlar. Burada görmedikleri saatleri görüyorlar” diye konustu.

Is yerinde 100’e yakin antika saat olduguna dikkat çeken Nurlu, “Insanlar mekanik saatlere elle kurulan saatlere ilgi gösteriyorlar. Zaten otomatik saatlerinden birçok insan bikmis. Ayni zamanda görsellige bakiyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA