Nigde'de KYK Yurtlarinda Deprem Tatbikati Yapildi

Nigde’de Gençlik ve Spor Bakanligina bagli ögrenci yurtlarinda "deprem ani ve tahliye tatbikati" gerçeklestirildi.

Nigde'de KYK Yurtlarinda Deprem Tatbikati Yapildi


Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez kampüsteki Ömer Halisdemir Yurdu’nda düzenlenen tatbikata, Vali Mustafa Koç, Cumhuriyet Bassavcisi Harun Karahan, Il Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Il Jandarma Komutani Albay Nihat Özkök, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, AFAD Il Müdürü Selami Kiliçel, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ilker Ötgünlü, Türk Kizilayi Nigde Sube Baskani Kemal Gençoglu ve ögrenciler katildi.

Senaryo geregi oda, kantin ve koridorlarda depreme yakalanan ögrenciler, siren çalmasiyla "çök-kapan-tutun" hareketi yapti, ikinci sirenin çalmasiyla binadan tahliye edildi.

Vali Mustafa Koç, yaptigi açiklamada, Içisleri Bakanligi tarafindan bir deprem aninda kurumlarin ortak çalisma kabiliyetini arttirmak, afete dirençli bir toplum olusturabilmek için 2022 yilinin Afet Tatbikat Yili ilan edildigini söyledi.

Bu çerçevede çesitli tatbikatlar yapildigini belirten Koç, sunlari söyledi: "Ilimizde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bagli 9 yurdumuzda toplam 10 bin 444 ögrenci, personel ve çalisma arkadaslarimizin katilimiyla basarili bir tatbikat gerçeklestirdik. Ögrencilerimiz, vatandaslarimiz bilinç, duyarlilik kazandi. Her zaman afete hazir olmaliyiz.”
Kaynak: İHA