MHP'li Bulut, Orman Köylülerinin Sorununa Dikkat Çekti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, orman köylülerinin sorunlarinin kis gelmeden çözülmesi gerektigini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda konusan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, dikili satis yönteminin yillardir köy kooperatifleri ve köylüler için önemli bir geçim kaynagi olusturmakta olduguna dikkat çekti. Yaklasan kis mevsimi öncesinde köylülerin dikili satis tahsislerin onayini beklemekte oldugunu ifade eden Bulut, "Bazi bölgelerde sistemin suiistimal edilmesi sonucu Bakanligimiz hakli olarak dikili tahsislerin onayini kendi uhdesine almistir. Fakat 2022 kota artirimi projesi dahilinde tekrardan tahsis çalismalari yapilmis, damgalamalar tamamlanmistir. 14 Ekim 2022 tarihinden itibaren dikili satisin Bakanlik iznine tabi olmasi sonucunda, dikili kesim tahsisleri halen Bakanlik nezdinde onayda beklemektedir” dedi.

MHP’li Bulut, köylülerin tasidigi endiseyi belirterek, “Orman köylüleri, yaklasmakta olan kis sartlari nedeniyle biraz daha gecikerek onaylanmasi halinde, agir kis sartlarinda kesimlerin yapilamayacagi endisesini tasimaktadir. Orman köylülerinin en büyük geliri orman isçiligidir. Kis bastirmadan onayin verilip magduriyetlerin giderilmesi, dikili satis onayi bekleyen köy kooperatiflerimiz için önem arz etmektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA