Aydin'in Üç Ilçesinde Vatandaslara Çevre Bilinci Ile Ilgili Egitim Verildi

Aydin Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan Söke, Buharkent ve Bozdogan ilçelerinde vatandaslara çevre bilinci konusunda bilgilendirme egitimleri verildi.

Aydin'in Üç Ilçesinde Vatandaslara Çevre Bilinci Ile Ilgili Egitim Verildi
Aydin Il Jandarma Komutanligi, Aile içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Sube Amirligince, “ Çevre Bilincinin Olusumu ile Suçtan Korunma ve Güvenlik” faaliyetleri devam ediyor. Söke ilçesi Tuzburgazi Mahallesinde Çevre Bilinci olusturma, çevreye ve dogaya saygi, çevreye ve çevreye karsi duyarlilik bilinci konularinda 36 vatandasa bilgilendirme faaliyeti icra edildi.

Buharkent’te bulunan vatandaslara orman yanginlarinin önlenmesine ve alinabilecek tedbirler konusunda egitim verilerek brosür dagitildi.

Bozdogan’da ise sorumluluk sahasinda bulunan köylere gidilerek kahvehane ve zeytinlik alanlarda bulunan vatandaslara, zeytin bahçelerinde yakilan kontrolsüz atesler sonucu çikan yanginlar, aniz yakilmasi sonucu çikan yanginlar, çevreye atilan atiklar nedeniyle olusan kirlilik ve yangin riskleri konularinda bilgilendirme faaliyeti icra edilerek dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaçli el brosürleri dagitildi.
Kaynak: İHA