Ertugrulgazi Mahallesi'nde Kentsel Dönüsümün Temeli Atildi

Kocasinan Belediyesi’nin Erkilet Ertugrulgazi Mahallesi Kentsel Dönüsüm Konutlari Temel Atma Töreni, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki’nin katilimiyla gerçeklestirildi. Erkilet bölgesinde tarihe geçecek olan kentsel dönüsümün ilk hamlesini baslatan Baskan Çolakbayrakdar; kentsel dönüsüm çalismalari çerçevesinde bu zamana kadar toplam 2 bin 185 konutu teslim ettiklerini ve vatandaslarin sicak yuvalarinda huzur içerisinde yasadiklarini söyledi.

Ertugrulgazi Mahallesi'nde Kentsel Dönüsümün Temeli Atildi
Erkilet Ertugrulgazi Mahallesi’nde düzenlenen ve 2 blok halinde 117 daireden olusan ilk etabin temel atma törenine; Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’in yani sira AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, AK Parti Milletvekili Ismail Emrah Karayel, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, ilçe belediye baskanlari, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, AK Parti Kocasinan Ilçe Baskani Hüseyin Okandan, il müdürleri, il baskanlari, meclis üyeleri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri ile vatandas katildi.

‘Kocasinan’ delinince ilk akla kentsel dönüsümün geldigine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüsüm projeleriyle yeni çagdas mahalleler insa ederek, ilçeye yeni bir kimlik yeni bir çehre kazandirmaya devam ettiklerini vurguladi. Kentsel Dönüsüm Projeleri’nin hepsini bir sosyal dönüsüm olarak gerçeklestirdiklerinin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar; “Erkilet Ertugrulgazi bölgesinde 2 blok halinde 117 dairenin temelini atacagiz. Bu hafta her hafta oldugu gibi bizim için yogun olacak. 7 Kasim Pazartesi Günü Ugurevler ve 9 Kasim da ise uzun zamandir sürdürdügümüz Argincik bölgesinde kentsel dönüsümün temellerini atacagiz. 11 Kasim Cuma Günü ise Kusçu bölgesinde agaçlari toprakla bulusturacagiz. Yani her hafta oldugu gibi Kocasinan’da bu hafta da yogun geçecek. Göreve geldigimden beri 8 yildir 10 bölgemizde kentsel dönüsüm çalismalarimiz hizli bir sekilde devam ediyor. ‘Kocasinan’ delinince ilk akla kentsel dönüsüm gelir. Kocasinan, esittir kentsel dönüsümdür. Yani kentsel dönüsüm bizim olmazsa olmazimizdir. Çünkü bizler biliyoruz ki; yarinlarimiz ve çocuklarimiz için uygun çevre sartlari olan okulu, parki, yesil alani, pazari, camisi, sosyal donatilari yapilmis her türlü belediye hizmetlerinin oldugu çagdas standartlarda bir mahalle insa etmek, ancak kentsel dönüsümle mümkündür. Bunun için vatandaslar için firsat olan dönüsümü ihtiyaç olan her mahallemizde gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Özellikle mahallerimizde hemsehrilerimizin yasamlarina dokunarak, onlara daha güzel yasam ortami sunuyoruz. Mahallelerimiz, kentsel dönüsümle güzellesiyor ve deger kazaniyor. Yaptigimiz hizmetlerle çocuklarimiz daha iyi bir Kocasinan’da yetismis olacaklar. Insana yakisir, hizmet verebilecegimiz, mahalle kültürünün korundugu, insanlarin bir araya gelebildigi, huzurlu yasam alanlari olusturmak için kentsel dönüsüm projeleri üretiyoruz. Genç, yasli, kadin, erkek olmak üzere 7’den 70’e tüm hemsehrilerimin sosyal ihtiyaçlarinin karsilanabildigi huzur içerisinde; mutlu ve mesut yasayabilecekleri, kendilerini ayricalikli görebilecekleri Kocasinan’i kurmak için çalisiyoruz. Yunusemre, Yenidogan, Ziya Gökalp, Seyrani, Ahievran, Ugurevler ve diger bölgelerimizde insanlarimizin yasayacagi ve huzur içerisinde hayat sürecegi kentsel dönüsüm yapiyoruz. Kentsel Dönüsüm çerçevesinde kanuni olarak belediyelerin önünü açan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür eder, sükranlarimi sunarim” ifadelerine yer verdi. Kentsel dönüsüm sürecinin uzun soluklu zor bir süreç olduguna dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar sunlari kaydetti;

"Kentsel dönüsüm çalismalarimizi kararlikla ve israrla sürdürüyoruz. Erkilet Ertugrulgazi Mahallesi’nde 17 bloktan olusan toplam bin 200 konut yapacagiz. Projenin üçte birini yani 36 bin metrekare alani yesil alana ayirdik. Su ana kadar devam eden ve tamamlanan kentsel dönüsüm projeleri çerçevesinde Yunusemre Mahallemizde 336 konutu tamamlamisiz ve 312 konutta çalismalar devam ediyor. Ziya Gökalp bölgesinde 718 konutumuz tamamlamisiz ve 606 konut devam ediyor. Ugurevler de 147 konut tamamlanmis, nasipse 7 Kasim Pazartesi günü 47 konutun temelini atacagiz. Ahi Evran’da da 144 konutu tamamladik ve önümüzdeki günlerde büyük bir alanda konutlarin temelini atacagiz. Seyrani Mahallesi’nde 840 konut tamamlanmis, 280 konutun ise insaati devam ediyor. Toplamda 2 bin 185 konutu teslim etmisiz ve hemsehrilerimiz sicak yuvalarinda huzur içerisinde yasiyorlar. Bin 245 konutun ise insaati devam ediyor. Yani bu zamana kadar 3 bin 430 adet konutu kentsel dönüsümle tamamlamisiz ve bir kismi ise devam ediyor”.

Türkiye’ye örnek olacak kentsel dönüsüm projesinden dolayi Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’a tesekkür eden AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki ise vatandaslarin modern ve konforlu konutlarinda yasamalarina katki saglayan kentsel dönüsüm projeleri, sehirlerin gelecegi için hayati önem tasimakta olduguna dikkat çekerek; “Degerli baskanimiz Ahmet Bey’e çok tesekkür ediyorum. Kocasinan’in her bir bölgesinde kentsel dönüsümün yapildigina sahit olduk. Kentsel dönüsüm, kolay bir is degil. AK Parti belediyeler, kentsel dönüsüm için çabaliyor ama diger belediyeler kentsel dönüsüm yapamiyor. Dönüsüm ülkemiz için çok önemli ve degerlidir. Türkiye’de kentsel dönüsüm mecburidir. Ülkemizin bir kismi deprem bölgesidir. Bundan dolayi kentsel dönüsümün olmasi gerekiyor. Burada is, ilçe belediyelere düsüyor. Kayseri, bu konuda 25 yil önceden baslamistir. Baslatmis oldugumuz dönüsümle vatandaslar, her türlü sosyal tesisi olan güzel bir yerde oturmaya basladilar. Kayseri belediyeleri, bu konuda müthis bir basari elde ettiler. Allah razi olsun. Bu düsüncelerle degerli Belediye Baskanimiz Ahmet Çolakbayrakdar’i kutluyor, güzel islerin devam etmesini diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan kürsüye çikan protokol tarafindan dualar esliginde butona basilarak Erkilet Ertugrulgazi Mahallesi Kentsel Dönüsüm Konutlari’nin temeli atildi.
Kaynak: İHA