Salihli'de 6 Bin 480 Zeytin Fidani Üreticilere Teslim Edildi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, hayata geçirdigi "Meyveciligi Gelistirme Projesi" çerçevesinde desteklerini sürdürüyor. Yüzde 75 hibe destegiyle dagitilan 6 bin 480 zeytin fidani Salihli’de de üreticilere teslim edildi.

Salihli'de 6 Bin 480 Zeytin Fidani Üreticilere Teslim Edildi
Kirsal kalkinmanin saglanmasi noktasinda 70 milyon liralik dev bütçeyi Manisali üreticilere ayiran Manisa Büyüksehir Belediyesi, üreticileri desteklemeye devam ediyor. Üzüm sepeti, zeytin kasasi, gübre ve tohum destekleri gibi projelerle üreticinin yaninda olan Manisa Büyüksehir Belediyesi, "Meyveciligi Gelistirme Projesi" çerçevesinde da Salihlili 72 üreticiye 6 bin 480 adet zeytin fidani desteginde bulundu. Düzenlenen törenle yüzde 75 hibe destekli zeytin fidanlari Salihlili üreticilere teslim edildi.

"Onlarca projeyi teker teker hayata geçirdik"

Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, törende konusma yaparak kirsal kalkinmanin saglanmasi amaciyla hayata geçirilen projelerden bahsetti. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini ileterek konusmasina baslayan Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, "Daha önce burada üzüm sepeti, zeytin kasasi, gübre ve tohum desteklerinde bulunmustuk. Bugün de zeytin fidanlarimizi dagitiyoruz. Toplamda bu sene için 150 bin tane meyve fidani dagitimi gerçeklestirecegiz. Bunlardan 25 bin tanesi Salihli ilçemiz alacak. 2022 yilinda toplam 70 milyonluk bütçeyi kirsal kalkinmaya ayirdik. Onlarca projeyi teker teker hayata geçirdik. Önümüzdeki 2023 yili içerisinde de desteklerimiz katlanarak devam edecek. Hepinize hayirli ugurlu olsun, ürününüz bol kazanciniz bereketli olsun" ifadelerini kullandi.

Üreticiler desteklerden memnun

Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin sagladigi destekleri üreticiler de memnuniyetle karsiliyor. Üretici Elif Ayik da destekler nedeniyle tesekkürlerini iletti. Ayik, "Emekli bir ögretmen olarak Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin vermis oldugu bu destekten faydalandim. Onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Artik emeklilik yasimda, oksijenle üreterek hem Türkiye’ye faydali olmak hem de kendi adima bu ise giristim. Bu konuda Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün, Salihli Belediye Baskanimiz ile Ilçe Tarim ve Orman Müdürümüz çok büyük destekleri oldu. Tesekkür ediyorum" dedi.

Törene Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Salihli Belediye Baskan Yardimcisi Serkan Sözer, Manisa Büyüksehir Belediyesi Salihli Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Mustafa Gün, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Demir ile üreticiler katildi.

Kaynak: İHA