Orta Anadolu Kalkinma Ajansi 2022 Yili Teknik Destek Programi Açiklandi

Orta Anadolu Kalkinma Ajansi, TR72 (Kayseri, Sivas, Yozgat) Düzey II Bölgesinde uygulanacak 2022 yili Imalat Sanayi Teknik Destek Programi’ni 21 Kasim 2022 tarihi itibari ile ilan etti.

Orta Anadolu Kalkinma Ajansi 2022 Yili Teknik Destek Programi Açiklandi


Yapilan açiklamada, bu program çerçevesinde TR72 Bölgesi Imalat Sanayi için danismanlik ve egitim faaliyetleri desteklenecegi belirtildi. Programin amaci hakkinda bilgiler verilen açiklamada, Orta Anadolu Kalkinma Ajansi’nin Imalat Sanayinde Kurumsallasma ve Katma Degerli Üretimin Gelistirilmesi Sonuç Odakli Programi ile (SOP) iliskili olarak TR72 Bölgesi imalat sanayinin dönüsümüne katki saglamak oldugu belirtildi. Teknik Destek Programi’nin öncelikleri ise su sekilde açiklandi:

"Öncelik 1. TR72 Imalat Sanayinin Tasarim Kabiliyetinin Artirilmasi, Öncelik 2. TR72 Imalat Sanayinde Verimliligin Artirilmasi, Öncelik 3. TR72 Imalat Sanayinde Kurumsallasma Düzeyinin Artirilmasi, Öncelik 4. TR72 Imalat Sanayinde Dijitallesmenin Artirilmasi, Öncelik 5. TR72 Imalat Sanayinde Orta-Yüksek, Yüksek Teknoloji Seviyesinde Ürün Üretiminin Artirilmasi, Öncelik 6. TR72 Imalat Sanayinde Genç Istihdaminin Artirilmasi

Öncelik 7. TR72 Imalat Sanayinin Yesil Dönüsüme Hazirlanmasi."

Imalat Sanayi Teknik Destek Programi’nin ilk bilgilendirme toplantisi da 30 Kasim 2022 Çarsamba günü saat 15:00’da Kayseri OSB Eski Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Yozgat bilgilendirme toplantisi 1 Aralik 2022 Persembe günü Yozgat Yatirim Destek Ofisi Toplanti Salonu’nda, Sivas bilgilendirme toplantisi ise 6 Aralik 2022 Sali günü Sivas ISGEM Konferans Salonu’nda gerçeklestirilecek. Ayrica, teknik destek basvurulari da30 Aralik 2022 tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA