Kitapseverler Milli Kütüphane'de Düzenlenen Kan Bagisina Yogun Ilgi Gösterdi
Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanligi ile Türk Kizilay’i tarafindan “Sensiz Olmaz Kan Dostum" sloganiyla düzenlenen Milli Kütüphane Kan Bagisi etkinligi, vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü.

Kizilay Haftasi etkinlikleri çerçevesinde sürdürülebilir güvenli kan temini saglama ve bagisçilar ile hastalar arasinda köprü görevi görme amaciyla, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Türk Kizilay’i tarafindan düzenlenen Milli Kütüphane Kan Bagisi etkinligi, Milli Kütüphane Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürlügü binasinin önünde düzenlendi.
29 Ekim - 4 Kasim tarihleri arasinda kutlanan Kizilay Haftasi etkinlikleri çerçevesinde “Sensiz Olmaz Kan Dostum” sloganiyla düzenlenen, kan bagisi kampanyasina vatandaslarin yani sira Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürlügü personeli ve Milli Kütüphane‘ye gelen ögrenciler tarafindan yogun ilgi gördü. Yapilan etkinlik hakkinda bilgi veren Dr. Levent Silahli, “Etkinligimiz bugün Ankara Milli Kütüphane’de gezici kan bagisi amaciyla buradayiz. Amacimiz, sürdürülebilir güvenli kan teminini saglamak, bagisçilar ve hastalar arasinda köprü görevi görmektir. Yapmis oldugumuz etkinligin önemi, Türk Kizilay’i tek basina Türkiye’nin kan ihtiyacinin yüzde 90’ini saglamakta, gönüllü bagisçilardan aldigimiz kan bagislarini kan ihtiyaci olan hastalara ulastirmaktir” ifadelerini kullandi. 18-65 yas arasinda ve 50 kilonun üzerinde saglikli her bireyin bir engel olmamasi durumunda kan bagisinda bulanabilecegini belirten Dr. Levent Silahli, “Erkek bagisçilar, 3 ayda 1, kadin bagisçilar ise 4 ayda 1 kan bagisinda bulunabilir” dedi.
COVID-19 asisi yapildiktan sonra, kan bagisi yapabilmek için gerekli kriterlerden bahseden Dr. Silahli, “Herhangi bir semptom görülmemesi halinde asidan 1 hafta sonra kan bagisinda bulunabilirsiniz. Herhangi bir semptom görülmesi halinde semptomlarin geçisi üzerinden 1 hafta sonrasinda kan bagisinda bulunabilirsiniz” diye konustu.
Milli Kütüphane Kan Bagisi etkinligi bagisçilarindan Selma Demirçin, “Daha önce de kan bagisinda bulundum, az bulunan bir kan grubuna sahibim. AB RH negatif o yüzden zaman zaman ihtiyaci bulunanlar tarafindan, bana ulasim saglaniyor. Kan veriyorum mutlu oluyorum faydali olmaktan dolayi, bugün de kurumumuzun önünde böyle bir etkinlik oldugunu ögrenince kan vermek istedim. Umarim kan degerlerim iyidir ve kan verebilirim” seklinde konustu.
