Türkiye'nin Ilk Milli Parki Beyaza Büründü

Türkiye’nin ilk milli parki olan Yozgat Çamligi Milli Parki yagan kar ile beyaza büründü. Yesil ve beyaz örtü seyrine doyumsuz görüntüler olusturdu.

Türkiye'nin Ilk Milli Parki Beyaza Büründü
Meteoroloji Genel Müdürlügünün sari kod ile uyarida bulundugu iller arasinda yer alan Yozgat’ta önce yagmur, sonra da kar yagisi etkili oldu. Dün gece geç saatlere kadar il genelinde etkili olan saganak yagis yerini sabaha karsi kar yagisina birakti. Özellikle Akdagmadeni ve Çayiralan ilçeleri ile il merkezinin yüksek kesimlerinde etkili olan yagisla kar kalinligi 10 santimetreye ulasti. Türkiye’nin ilk milli parki olan Yozgat Çamlik Milli Parki’nda kar yagisi sonrasi seyrine doyumsuz görüntüler olustu. Bazi vatandaslar ve çocuklar kartopu oynayarak karin tadini çikardi. Kentte saganak ve kar yagisinin gün boyu araliklarla devam etmesi ve soguk havanin etkili olmasi bekleniyor.

Kar yagisinin bereket oldugunu söyleyen Servet Erciyes adli vatandas, "Yozgat’ta mevsimin ilk kari yagdi. Ben de arabami temizleyip ise gidecegim. 10 santimetreye kadar yagmis. Kar yagisi rahmet, bereket, daha fazla yagmasini istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA