Karnindaki Bebegi Ile Depreme Yakalandi

Düzce’de meydana gelen depreme 2 çocugu ile birlikte evinde yakalanan 8 aylik hamile Sahanaz Adamlar, Bahçesehir Spor Salonu’nda depremzedeler için ayrilan alanda konakliyor. Erken dogum yapma ihtimali bulunan Adamlar’a, Türk Kizilay’i tarafindan bebek bezinden ates ölçere, pisik kreminden oyuncaga kadar hem bebek hem de anne için gerekli tüm malzemelerin içinde bulundugu özel çanta hediye edildi.

Karnindaki Bebegi Ile Depreme Yakalandi
Nusrettin Mahallesi’nde ikamet eden 8 aylik hamile Türkmenistan uyruklu Sahanaz Adamlar (41), çarsamba günü saat 04.08’te meydana gelen 5,9 büyüklügündeki depreme evinde yakalandi. Büyük panik yasayan Adamlar, sarsintinin ardindan 2 çocugunu da yanina alarak komsularinin yardimiyla evinden çikti. Saglik görevlisi esinin yurt disinda görevli oldugu ögrenilen Sahanaz Adamlar, depremin ardindan evine bir daha giremedi.

2 çocugu ile birlikte Bahçesehir Spor Salonu’nda kalan Sahanaz Adamlar’i Türk Kizilay’i ekipleri de yalniz birakmiyor. Saglik ekiplerince de muayene edilen Adamlar’in, erken dogum yapma ihtimali bulunuyor. 3’üncü kez anne olmaya hazirlanan 41 yasindaki Adamlar için Kizilay tarafindan özel çanta da hazirlandi.

Çantanin içinde bebek bezi, islak mendil, sampuan, pisik kremi, bebek yagi, ates ölçer, bebek kiyafetleri gibi hem bebek hem de anne için gerekli tüm malzemeler bulunuyor.

Çocuklariyla birlikte uyudugu sirada deprem oldugunu söyleyen Adamlar, çok korktuklarini belirterek, "Depremden sonra biraz oturduk, sakinlesmeye çalistik. Sonra çocuklarla birlikte kosmaya çalistik. Sag olsun komsular vardi. Yardim ettiler, asagiya indik. Kizilay’a çok tesekkür ederiz. Çok sag olsunlar, yardim ediyorlar. Bebek malzemelerinin hepsini hediye olarak getirdiler" diye konustu.

Kaynak: İHA