Itirafin Ardindan Yapilan Ilk Günkü Aramalarda Sonuç Çikmadi

Mugla’nin Mentese ilçesinde 13 yil önce kaybolan ve yasak ask cinayetine kurban gittigi ileri sürülen Denizlili insaat isçisi Bayram Tosun’un cesedinin bulunmasi için baslatilan çalismalarin ilk gününde sonuç çikmadi.

Itirafin Ardindan Yapilan Ilk Günkü Aramalarda Sonuç Çikmadi


Denizli’den Mugla’nin Mentese ilçesine insaatlarda çalismak için gelen ve 2009 yilinda ortadan kaybolan Bayram Tosun’un esi Imran Tosun ve oglu Askin Tosun, Denizli Cumhuriyet Savciligina müracaat ederek dosyanin tekrar açilmasini istedi. Agustos ayinda Bayram Tosun’un Mentese ilçesi Yesilyurt Mahallesi’nde çalistigi insaatlarda hassas burunlu köpekler ile arama çalismasi yapildi. Konu özel bir televizyon kanalinda yayinlanan ‘Didem Arslan ile Vazgeçeme’ programina tasindi. Programa ölen Bayram Tosun’un esi Imran Tosun, onu en son gören is arkadasi Veysel Turhan, Turhan’in kiz kardesi Hacer Turhan, esi Kezban Turhan ve Veysel Turhan’in kardesi Kemal Turhan katildi.



Bayram Tosun’un esi Imran’in "Esim bana alkol aldiktan sonra Keziban ile birlikte oldum" dedi açiklamasi sonrasi tüm dikkatler Keziban Turhan’a çevrildi. Keziban’in "Bayram Tosun ile iliskim oldugunu görümcem Hacer’e söyledim ama ben saka yaptim, agzini aradim" demesi bir anda sorusturmanin seklini degistirdi. Hacer Turhan, agabeyi Veysel’in kendisine, “Bayram’i tuzaga çektik, insaata çagirdik, iki el ates edip öldürdük, cesedi insaat çukuruna gömdük, kafasini da bedeninden ayirip bir magaraya attik” sözleri ile cinayeti itiraf ettigini söyledi.

Gelen itiraf sonrasinda canli yayinda Veysel Turhan ve esi Kezban Turhan gözaltina alinirken, diger süpheli Veysel Turhan’in kardesi Kemal Turhan da yakalandi.



Cinayeti itiraf eden Keziban Turhan ve kayinbiraderi Kemal Turhan, Mugla’nin Mentese ilçesi Kozagaç Mahallesi Hasankuyusu mevkiindeki dere yataginda bugün yer gösterdi. Mugla jandarma ekipleri tarafindan dere içinde uzun süre yapilan arama çalismasinda, kadavra köpegi Sima ile çevrede arama gerçeklestirildi.



Mentese Belediyesi de Bayram Tosun’un topraga gömüldügü belirtilen alanda is makineleri ile çalismalara destek verdi. Cinayet süphelisi Keziban Turhan’in dere yataginda yer göstermesi sonrasi is makineleri tarafindan yapilan çalismalarin ilk gününde sonuç çikmadi. Aramalara yarin sabah saatlerinden itibaren yeniden baslanacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA