700 Bin TL Harcadigi Hayalindeki 'School Bus' Ile Dünya Turuna Çikiyor

Samsun’da 30 yasindaki yazilimci-gezgin Kadir Mert, 1 buçuk yil önce satin aldigi 1960 model hurda otobüsü çocukluk hayali olan “School Bus”a (okul otobüsü) dönüstürdü. Evini satarak hayalindeki otobüsü yaptiran Mert, 2 gün içinde dünya turuna çikacak.

700 Bin TL Harcadigi Hayalindeki 'School Bus' Ile Dünya Turuna Çikiyor
Atil halindeki bir otobüsü satin alarak ona yeni bir görünüm veren Kadir Mert, hayallerinin pesinden gitti. Otobüsü adeta yatakli, mutfakli, koltuk takimli bir eve dönüstüren Kadir Mert, dünya turu yaptiktan sonra hayali olan ülke Nepal’e gidecek. Otobüs bittikten sonra Samsun’daki sürüs testlerini gerçeklestiren Kadir Mert, 2 gün içinde yola çikacak.

Tüm hazirliklarinin bittigini söyleyen Kadir Mert, “Normalde bu araç benim çocukluk hayalimdi. Birkaç yil önce evimi sattim ve tüm parami bu araca yatirdim. Bu otobüsü yaklasik 700 bin lira gibi bir paraya yaptirdim. Nepal’de profesyonel derecede yamaç parasütü çalismalarim mevcuttu. Orada bir yasantim vardi. Simdi de çocukluk hayalim olan aracimla beraber Nepal’e dogru tarihi bir yolculuk gerçeklestirecegim. Samsun’dan Nepal’e dogru olan yolculugumu tamamladiktan sonra Afrika’ya ve aracin kendi ülkesi olan Amerika’ya kesinlikle gitmeyi düsünüyorum. Aracimla birlikte dünya turu yapmak istiyorum. Normalde bu araci 1 yil önce bitirmistim ve geçen Ramazan Bayrami’nda da yola çikacaktim. Ama basimdan bir kaza geçti ve saglik problemlerimden dolayi o zaman bazi aksakliklar yasadim. Geçen yil arabayi tam bitirdigim dönemde arabayi Samsun sahiline çekmistim ve insanlar oldukça ilgi gösterdiler. O yüzden birkaç gün kalip daha sonra sanayiye çekmek zorunda kaldim. Yolculugumu hazirlamak için aracimi hazir hale getirdim” dedi.



“700 bin liraya yaptirdigim araç su an 1,5 milyon TL”

Hayalindeki yolculuga sayili günler kaldigini belirten Kadir Mert, “Yolculuga çikacagim için tam olarak toparlamami rahat yapayim diye aracimi karavan parka getirdim. Çünkü disarda arabayi gören herkes fotograf çekmek istiyor. Herkese bu konuda yardimci olmaya çalisiyorum ama su anlik toparlanmam gerektigi için böyle bir sey yaptim. Pazartesi günü Ankara’ya dogru yola çikacagim ve Pakistan, Hindistan, Iran gibi ülkelerin konsolosluklariyla, elçilikleriyle görüsmelerimizi saglayip Nepal’e dogru hareket edecegim. 1,5-2 yil önce 700 bin liraya yaptirdigim araci su an yapmaya kalksak 1,5 milyondan asagi bir fiyata yaptiramayiz. Yapim asamasindayken sanayide olsun çevredeki insanlar olsun araci satin almak için birçok teklif verdiler. Ama kesinlikle ben bu araci ticaret amaçli yaptirmadim. Kendi hayalimde ve su anda da hayalim olan yolculuga hazirlaniyorum. O yüzden herhangi bir ticari teklifi kabul etmiyorum. Benim gibi imkani olanlar böyle bir ise girmeden önce ilk olarak ne istediklerini bilmeliler. Ben mesleki durumumdan dolayi online çalisan bir insanim. Samsun’da bir yazilim sirketinde yöneticilik yapiyorum. Bana uygun bir konsept çünkü bilgisayarimi açtigim her yerde isimi yapabiliyorum. Disari çiktigim zaman da konaklama en büyük masraflardan birisi oluyor. Karavan sayesinde bu ücretten de muaf oluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA