TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Evlenecek Olan Çiftlere Aile Hekimleri Tarafindan Egitim Verilmesi Gerekiyor'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, evlenecek olan çiftlere aile hekimleri tarafindan egitim verilmesi gerektigini belirterek, “Ülkemizde yilda 300’ün üzerinde kadin cinayeti varsa nedeni egitim eksikligi ve sosyal patlamayla olusan ekonomik sikintilardir” dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi 'Evlenecek Olan Çiftlere Aile Hekimleri Tarafindan Egitim Verilmesi Gerekiyor'
Yenikapi’da devam eden Sinop Günleri’ne katilan TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, stantlari ziyaret ederek vatandaslarla bir araya geldi. Yöresel ürünleri tadan Sarigül, yerli ürünlerin tercih edilmesi vurgusunu yapti. Sarigül, ziyaretin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü nedeniyle “kadina siddet” konusuna deginen Sarigül, “Dünyada her 9 saniyede bir kadin cinayeti oluyor. Ülkemizde de son yillarda yilda 300’ün üzerinde kadin siddet görüyor. Sonuçlari olumsuz oluyor. Bunlarin ana sebebi ekonomik, sosyal, akraba evliliklerinden kaynaklanan olaylardir. Bu noktada yapmamiz gereken insanlari bilinçlendirmek. Daha çokta erkekleri bilinçlendirmek. Erkek evinin geçimini saglayamayinca disarida sinirlenip, hirsini evdeki kadindan aliyor. Kadinlar magdur oluyor. Çözüm yasalari degistirmek, yasalardan ziyade erkekleri bilinçlendirmek” dedi.



“Evlenecek olan çiftlere aile hekimleri tarafindan egitim verilmesi lazim”

Evlenecek olan çiftlere egitim verilmesi gerektigini söyleyen Sarigül, “Yillar önce kadina siddete karsi on bin erkek Sisli’de yürümüstük. Kadina siddeti kim önleyecek? Erkekler bilinçlenirse bunlar problem olmaz. Ikincisi belediye baskanlarina çagrim. Geçmis dönemde onu yapmak isterdim. Evlenecek olan çiftlere aile hekimleri tarafindan egitim verilmesi lazim. Çift evlendi, erkek nasil davranacak? Kadin ne yapacak? Gelin adayi ve damat adayi ne yapacak? Damat, gelinin annesine, babasina karsi, ailesine karsi nasil davranacak? Gelinimiz, damadimizin ailesine nasil davranacak? Evlenmeden evlenecek olan çiftlerin aile hekimleri tarafindan aile yuvasi ve birligi nasil kurulur, nasil korunur hakkinda bunlarla ilgili egitim almalari lazim” seklinde konustu.



“Kadina siddetin en önemli noktalarindan biri ekonomik sorunlardir”

Erkeklerin ekonomik sorunlar yasadiklarini kaydeden Sarigül, “Kadina siddetin en önemli noktalarindan biri ekonomik sorunlardir. Erkegin isi gücü olmuyor, ekonomik sikintilar içine giriyor. Disarida sinirlenip eve geliyor. Hirsini evdeki esinden aliyor. Evdeki esinin kabahati yok. Sosyal patlama ile gelip eve patliyor. 21’inci yüzyilda böylesine önemli demokrasi dedigimiz yillarda ülkemizde yilda 300’ün üzerinde kadin cinayeti varsa nedeni egitim eksikligi ve sosyal patlamayla olusan ekonomik sikintilar. Ömür boyu nafaka olmaz. Bu konuyu da konusmak lazim. Bunu da makul bir hale getirmek lazim” açiklamasinda bulundu.

TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, basin açiklamasinin ardindan ilçe stantlarini ziyaret ederek alandan ayrildi.
Kaynak: İHA