Bayburt'ta Ögretmenler Günü Coskuyla Kutlandi

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen 24 Kasim Ögretmenler Günü programlari çerçevesinde kentte çesitli etkinlikler ve kutlamalar yapildi.

Bayburt'ta Ögretmenler Günü Coskuyla Kutlandi
Ebediyete irtihal etmis ögretmenlerin kabir ziyaretleri ile baslayan programlar, Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney ve ögretmenlerin Vali Cüneyt Epcim’i ziyaretiyle devam etti. Saray Bahçesinde gerçeklesen çelenk sunma töreninin ardindan okul ziyaretlerinde Vali Cüneyt Epcim, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci ve Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney tarafindan Bayburt Ortaokulu, Bayburt Lisesi ve Cumhuriyet Ilkokulu ögretmenlerinin 24 Kasim Ögretmenler Günü karanfiller esliginde kutlandi. Milli Irade Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan salon programi ise Bayburt Üniversitesi Egitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklesti.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, protokolün diger temsilcileri, ögretmenler ve ögrencilerin katildigi 24 Kasim Ögretmenler Günü Kutlama Programi saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Açilis konusmasini yapan Rahmi Güney, “Ögretmenlik; emek, sabir, özveri ve hosgörü isteyen dünyanin en kutsal mesleklerindendir. Gelecegimizin teminati biricik yavrularimizi emanet ettigimiz ögretmenlerimiz, çocuklarimiza bir taraftan anne baba sevgisi ve merhametiyle yaklasirken diger taraftan onlari bilgi ve tecrübeleriyle gelecege hazirlama gayretindeler. Egitimin liderleri olarak bizler de bir gün degil her gün anilmasi gereken kiymetli ögretmenlerimizin her zaman yaninda ve yakinindayiz. Zira ögretmenlerimizin ilgi ve ihtiyaçlarinin farkindayiz. Ulvi bir görev icra eden ögretmenlerimizin her hevesini ve tutkusunu ziyadesiyle önemsiyor ve onlari yakindan takip ediyoruz. Zaman zaman zorluklar yasasak da bu zorluklarin üstesinden el birligi ile gelmeye gayret ediyoruz.” dedi.

Konusmasinin devaminda Basögretmen Gazi Mustafa Kemal basta olmak üzere sehadet serbetini içmis ve ebediyete irtihal etmis tüm ögretmenlerimizi rahmetle anarak gerek egitim camiamiza hizmet etmeye devam eden gerekse emekli olmus tüm ögretmenlerimizin 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü tebrik etti.

Vali Cüneyt Epcim, program esnasinda 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü kutladiktan sonra emekli ögretmenlere "Hizmet Seref Belgelerini" takdim etti. Meslege yeni baslayan ögretmenlerin yemin töreninin ardindan Milli Irade Anadolu Lisesi ögrenci ve ögretmenleri tarafindan günün anlam ve önemine dair sarkilar söylendi. Ögretmen temali resim, siir ve kompozisyon dalinda ödül kazanan ögrenciler sahnede ödüllendirildi. 24 Kasim Ögretmenler Günü anisina hatira fotografi çekimiyle program sona erdi.

24 Kasim Ögretmenler Günü’nde emekli ögretmenler de unutulmayarak aksam saatlerinde evlerinde ziyaret edildi.
Kaynak: İHA