Sehit Ögretmen Aysenur Alkan'in Ismi Kütüphanede Yasayacak

Gaziantep’teki saldirida sehit olan ögretmen Aysenur Alkan’in adi Nevsehir Ögretmen Evi Kütüphanesi’nde yasayacak.

Sehit Ögretmen Aysenur Alkan'in Ismi Kütüphanede Yasayacak


24 Kasim Ögretmenler Günü nedeniyle, Nevsehir Il Milli Egitim Müdürlügü, yazar Hülya Yüksel ve Uluslararasi Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi is birligi ile Nevsehir Ögretmen Evi’nde kurulan kütüphane hizmete açildi. Açilis Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Milli Egitim Müdürü Memet Polat, yazar Hülya Yüksel ve Uluslararasi Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi Baskan Yardimcisi ve Genel Koordinatör Eyyüp Aba, protokol üyeleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.



Kütüphaneye geçtigimiz günlerde sehit olan ögretmen Aysenur Alkan isminin verildigini söyleyen Nevsehir Milli Egitim Müdürü Memet Polat yaptigi açiklamada, “Tüm sehitlerimiz gibi Aysenur ögretmenimizde kalbimizde yasayacak. Sehidimizin unutulmamasi ve gelecek nesillere tanitilmasi için onun adini Nevsehir Ögretmen Evi’nde Uluslararasi Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi is birligi ile kurdugumuz kütüphanemize verdik. Açilisini da 24 Kasim Ögretmenler Günü’nde yaptik. Bu vesile ile Aysenur ögretmenimi minnetle yad ediyorum” dedi.

Polat “Türkiye genelinde kütüphanesi olan Ögretmen Evi sayisi çok az. Nevsehir Ögretmen Evi’nde böyle bir kütüphane açmanin da ayrica mutlulugunu yasiyoruz” seklinde konustu
Kaynak: İHA