Ögretmenleri, Sehit Ögretmen Necmettin Yilmaz'i Anlatti

Görev yaptigi Sanliurfa’dan Gümüshane’ye dönerken 2017 yilinda Tunceli-Pülümür karayolunda PKK’li teröristler tarafindan kaçirilarak 24 yasinda sehit edilen Necmettin Yilmaz’in karnesi, tesekkür belgesi ve diplomasi da mezun oldugu lisede ilk günkü gibi korunurken, ögretmenleri sehit ögretmen Necmettin Yilmaz’i anlatti.

Ögretmenleri, Sehit Ögretmen Necmettin Yilmaz'i Anlatti
2017 yilinda ögretmenlik yaptigi Sanliurfa’dan karne tatili için memleketi Gümüshane’ye dönerken Tunceli-Pülümür yolunda PKK’li teröristler tarafindan kaçirilarak 8 aylik sinif ögretmeniyken sehit edilen ve görev süresince yalnizca bir kez ögretmenler gününü kutlayabilen Necmettin Yilmaz’in anisi sehadetinin 5. yilinda da mezunu oldugu Gümüshane kent merkezindeki Ali Fuat Kadirbeyoglu Anadolu Lisesinde yasatiliyor.

2007 ve 2011 yillari arasinda ögrenim gördügü lisede ögretmenleri ve arkadaslari tarafindan sessiz ve sakin kisiligiyle hatirlanan sehit Necmettin ögretmenin karnesi, tesekkür belgesi ve diplomasi da ilk günkü gibi korunuyor.

Sehit Necmettin Yilmaz’in hayalleri ve ümitleri olan bir genç oldugunu ifade eden Türk Dili ve Edebiyati ögretmeni Mustafa Fevzi Akçay, sehit bir ögretmenin ögretmeni olmanin gururunu yasadiklarini dile getirdi.

“Necmettin’in sarkisi bizim dudaklarimizda kaldi”

Sehit ögretmen Necmettin Yilmaz’in ögretmeni olmanin büyük bir gurur kaynagi oldugunu ifade eden Ali Fuat Kadirbeyoglu Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyati ögretmeni Mustafa Fevzi Akçay, “Bu okuldan hos bir seda birakarak ayrildi. Gerçekten okula gelmesi, gitmesi, sinif içerisindeki durumu, okumasi, yazmasi, her seyiyle sessiz, sakin, kendi halinde bir ögrencimizdi Necmettin. Zaman zaman onunla sohbet ettigimizde, okumak zorunda oldugunu söyleyen, mutlaka okumaliyim, bana emek verenlerin emeginin karsiligini bu sekilde göstermeliyim düsüncesinde olan bir ögrencimizdi. Necmettin sorumluluk almayi bilen bir ögrencimizdi. Azimliydi, kararliydi, benim oglumla da sinif arkadasi oldugu için aklimda daha fazla kaldi. ‘Gideriz nur yolu izde gideriz, Tas bagirda sular dizde gideriz, Bir gün aksam olur bizde gideriz, Kalir dudaklarda sarkimiz bizim’ diyor ya sair Necip Fazil Kisakürek, Necmettin’in sarkisi bizim dudaklarimizda kaldi. Gelecekle ilgili düsünceleri, hayalleri ve ümitleri olan bir ögrencimizdi. Bizi çok derinden üzdü, çok derinden yaraladi. Duydugum zaman inanamadim. Canli olarak dönecek umuduyla bekliyorduk ama olmadi. Hainler nasil ki vatana kast etme cüretini gösteriyorlarsa, bu vatanin ögretmenine de kast edebildiler, acimadan. Katillik böyle bir sey diye düsünüyorum. Hiçbir günahi olmayan, sadece ögrencilerine bir seyler vermeyi amaçlayan genç bir ögretmeni hem ögrencilerinden hem ülkesinden hem vatanindan hem de annesinden, babasindan ayirdilar. Sehit bir ögretmenin ögretmeni olmak gurur verici bir sey. Genç yasta bu insanlari kaybetmek çok üzüntü verici. Gururu ve üzüntüyü bir arada yasamis oluyoruz” dedi.



“Ögrencilerinin gözlerinde Necmettin ögretmenin sevgisini gördük”

Sehit Necmettin Yilmaz’in çok merhametli oldugunu anlatan diger Türk Dili Edebiyati Ögretmeni Ali Artun ise “Birakin bir canliyi incitmeyi, bastigi topraga bile son derece nazik davranan bir insandi. Aramizdan erken ayrildi onu özlüyorum. Kendisi çalisan, gayret eden basariya odaklanmis bir ögrenciydi. Sorumluluklarini elinden geldigince yerine getirirdi. Üniversitede okudugu yillarda zaman zaman görüsürdük. Çok rüya gördügünü söylerdi hatta rüyalarini bir kitap haline getireceginden bahsederdi. Her isini egitim ögretim faaliyetlerine uygun olarak takip ederdi. ‘Iyi bir üniversite kazanmaktan baska çarem yok’ derdi. Biz Necmettin’in kayip oldugunu duydugumuzda Ramazan ayiydi. Bulunana kadar, Hamit amcamiz ona ulasana kadar 30 gün boyunca sürekli dualarimizda o vardi hala dualarimizda o var. O süreci takip etmek çok zordu ögretmeni olarak. Kendisinden bu aci haber gelene kadar bir umudumuz vardi. Aci haber geldikten sonra artik onun sehit oldugunu kabul ettik. Necmettin insanlari çok seven birisiydi. Onun ögrencileri, ailesini ziyaret ettigi zaman hepsi hüngür hüngür agladi. O ögrencilerin gözlerinde, o isiltida Necmettin ögretmenin sevgisini gördük. Gittigi her yere sevgisini tasimis oldu. Necmettin bu koridordaki siniflarda okuyordu, dolayisiyla onun hatiralari var. Okulumuzun çalisan, gayret eden, bir yerlere ulasmayi hedefleyen bir ögrencisiydi. Onun o gayretini zaman zaman simdiki bazi ögrencilerimizde de görebiliyoruz” diye konustu.

Ali Fuat Kadirbeyoglu Anadolu Lisesi Müdürü Abdulhaki Tural da “Sehit ögretmenimiz Necmettin Yilmaz ben geldigimde son siniftaydi. Onunla beraber 6 aylik bir egitim sürecimiz oldu. 12 TM-B sinifi ögrencilerindendi, hem de yurdumuzda kaliyordu. Çaliskan, saygili, efendi, kimseyle sürtüsmeyen bir ögrencimizdi. O nedenle hem idari, hem de ögretmenleri olarak ondan sikâyet eden kimseyi duymadik” ifadelerini kullandi.

Yaz tatilini geçirmek için 16 Haziran 2017 günü görev yeri Sanliurfa’nin Siverek ilçesi Çiftçibasi Ilkokulundan memleketi Gümüshane’nin Torul ilçesine dönerken PKK terör örgütü mensuplari tarafindan Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür ilçesi civarinda araci yakildiktan sonra kaçirilarak sehit edilen ve bölgede 27 gün süren arama çalismalarinin ardindan cansiz bedeni 12 Temmuz 2017’de Pülümür çayinda bulunan 8 aylik sinif ögretmeni 24 yasindaki Necmettin Yilmaz, 16 Temmuz 2017 tarihinde ilçeye bagli Demirkapi köyünde son yolculuguna ugurlanmisti.
Kaynak: İHA