Faciayi Önleyen Sehit Ögretmenin Ailesine Türk Bayragi

Gaziantep’in Karkamis ilçesine gerçeklesen roketli saldirida görev yaptigi Kocatepe ilkokulunda büyük bir faciayi önleyen sehit ögretmen Aysenur Alkan’in ailesine Milli Egitim Bakan Yardimcisi Osman Sezgin tarafindan Türk bayragi verildi.

Suriye’nin kuzeyinden PKK-YPG terör örgütü tarafindan gerçeklestirilen roketli saldirida, görev yapan ve ögrencileri siginaga yerlestirdikten sonra disarida kalan kimse bulunup bulunmadigini kontrol ederken düsen roket nedeniyle sehit olan Aysenir Alkan’in acili ailesine Milli Egitim bakan yardimcisi Osman Sezgin tarafindan Türk bayragi teslim edildi. Aileye sabir dileyen Bakan Yardimcisi Sezgin, "Aysegül ögretmenimizin canindan daha kiymetli vatani, bayragi, kitabi vardi. O degerler ugruna canini verdi. O artik, bütün milletin ögretmeni, bütün milletin bayragi. Bugün milletin gönlüne, kalbine gömüldü. Ugrunda öldügümüz, gölgesinde duydugumuz, sehitlerimizin kaniyla sekillenmis olan bayragimizi emanet ediyor, Aysenur ögretmenimizin de bayrak oldugunu bir kez daha ifade ediyorum. Ayse nur ögrencimizin yetistirdigi ögrencilerle, Aysenur ögretmenimizin tasidi bayragi zirvelere dikmeyi Allah nasip etsin" diye konustu.

Bakan Yardimcisi Sezgin, sehit ögretmen Aysenur’un babasi Mustafa Alkan, sehidin kardesleri Muhammet ile Yunus Alkan’in babasini alnindan öperek, Türk bayragini teslim etti.

Programda göz yaslarini tutamayan baba Mustafa Alkan ve 2 oglu, Türk bayragini öperek teslim aldi.
Kaynak: İHA