Gaziantepliler Uygur Kardeslerle Bulustu

Usta tiyatrocu Nejat Uygur ölümünün 9.senesinde Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde çocuklari Süheyl ve Behzat Uygur kardeslerin "Hey Gidi Günler-Sarkili Interaktif Komedi" adli oyunu ile anildi.

Gaziantepliler Uygur Kardeslerle Bulustu
Süheyl ve Behzat Uygur kardeslerin "Hey Gidi Günler- Sarkili Interaktif Komedi" adli oyunu Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. 1.600 kisilik salonu tiklim tiklim dolduran seyirciler usta tiyatrocu Nejat Uygur’u da ölümünün 9. yilinda andi. Kitap fuarlari, sergiler ve birçok konsere ev sahipligi yapan Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi ‘ne gelen vatandaslar düzenlenen organizasyondan dolayi Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ettiler.

Büyük üstadi rahmetle andik

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Nejat Uygur’un Türk tiyatrosuna önemli hizmetler yaptigini belirterek “Bu gösterinin çok anlamli ve önemli bir günde olmasini istedik. Türk tiyatrosunun büyük üstadi Nejat Uygur’un ölümünün 9. yilinin sene-i devriyesi. Kendisini rahmet ve minnetle aniyoruz. Türk tiyatrosuna önemli hizmetlerinin yani sira Türk tiyatrosu için geride 5 tane de güzide evlatlar birakti. Çok güzel bir gösteriydi zevkle dinleyip izledik. Büyük üstadinda en büyük özelligi güldürürken düsündürmesiydi. Çocuklari da aynisini yapti. Kendilerine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Üstada yakisir bir anma oldu

Üstat Nejat Uygur’u böyle bir sahnede anmaktan büyük mutluluk duydugunu ifade eden Behzat Uygur “Sahinbey Belediyesi Gaziantep’e geldigimiz andan itibaren bizleri çok güzel karsiladi. Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu ile yaptigimiz daha önceki görüsmelerde bu gösterinin özellikle Üstat Nejat Uygur’un ölüm yil dönümüne denk gelmesini arzu ettik. Biz Uygur ailesi için ve onu sevenler için hüzünlü bir gün. Biz ustamizi dokuz yil önce kaybettik. Ustamizi sahnede anmak eminim ki onu da çok mutlu etmistir. Ona yakisan ve onun en mutlu oldugu yerde onu anmak bizler içinde ayri bir mutluluk oldu. Bu atmosferi olusturan Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA