Yunanistan Açiklarinda Batan Göçmen Teknesinde 13'Ü Çocuk 21 Kisi Öldü

Yunanistan açiklarinda batan göçmen teknesinde su ana kadar 13’ü çocuk 21 kisinin cansiz bedenine ulasildi.



Yunanistan’in Egriboz Adasi açiklarinda dün kötü hava kosullari nedeni ile alabora olan teknedeki göçmenler için arama-kurtarma çalismalari devam ediyor. Yetkililer, arama-kurtarma çalismalari sirasinda su ana kadar 13’ü çocuk 21 kisinin cansiz bedenine ulasildigini açikladi.

Içerisinde 68 göçmenin bulundugu tekne faciasindan 12 kisi sag kurtulurken, can kaybinin artmasindan korkuluyor. Havanin kararmasi nedeniyle arama çalismalarinin kiyi seridinde yogunlastirildigi açiklandi.

Izmir’den hareket ettigi düsünülen teknenin içinde Afganistan, Iran ve Misir uyruklu düzensiz göçmenlerin oldugu aktarildi. Kurtarilan 12 kisinin verdigi ifadeye göre, göçmenlerin hiçbirinde can yelegi yoktu. Geminin, dalgalarin yükselmesinin ardindan kisa sürede alabora oldugunu ve battigini ifade eden göçmenler, gemide çok sayida çocuk ve kadinin oldugunu aktardi.

Yunanistan, Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen göçmen akiniyla mücadele eden ülkeler arasinda yer aliyor. Yunanistan makamlari tarafindan yapilan açiklamada, son dönemlerde adalar ve Türkiye üzerinden ülkeye gelen göçmen sayisinda bir artis oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA