Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy'den Cumhurbaskani Erdogan'a 'Tahil Anlasmasi' Tesekkürü

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tahil anlasmasinin korunmasindaki rolü ve Ukrayna’ya destegi için tesekkür etti.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy'den Cumhurbaskani Erdogan'a 'Tahil Anlasmasi' Tesekkürü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmenin ardindan Zelenskiy sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Türkiye Cumhurbaskani Erdogan’a tahil anlasmasinin korunmasina yönelik aktif katilimi, Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne kararli destegi için tesekkür ettim” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan ile Ukraynali savas esirleri ve siyasi mahkumlar için atilacak adimlari ele aldiklarini aktaran Zelenskiy, “Türkiye’nin destegine güveniyorum” dedi.



Türkiye ve BM devreye girmisti

Ukrayna’nin, Kirim açiklarindaki Rus donanmasina saldiri gerçeklestirdigi iddiasi nedeniyle Rusya’nin tahil anlasmasini askiya almasi sonrasinda Türkiye ve BM, Rusya’nin anlasmaya geri dönmesi için devreye girmisti. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Türkiye ve BM’nin çabalariyla Rusya’nin tahil anlasmasina geri döndügünü ilan ederek, "Türkiye ve Birlesmis Milletler sayesinde, tahil koridorunun Kiev tarafindan Rusya’ya karsi askeri operasyonlar düzenlenmesi için kullanilmayacagina dair Ukrayna’dan yazili garanti aldik. Rusya su an için alinmis olan garantileri yeterli görmektedir ve Ukrayna limanlarindan tahil ve gida ürünlerinin güvenli bir biçimde çikarilmasini içeren anlasmanin uygulanmasina yeniden baslayacaktir" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA