Halikarnas Balikçisi Bodrum Belgeligi Ve Kafeteryasi Açiliyor

Mugla’nin Bodrum ilçesinde ihale süreci tamamlanan Halikarnas Balikçisi Bodrum Belgeligi ve Kafeteryasi projesinin çalismalari basladi.

Halikarnas Balikçisi Bodrum Belgeligi Ve Kafeteryasi Açiliyor


Bodrum kent hafizasini kayda geçirecek Halikarnas Balikçisi Bodrum Belgeligi ve Kafeteryasinin insa çalismalari basladi.

15 Ekim 2022 tarihinde ihale süreci tamamlanan Türkkuyusu Caddesi’ndeki Bodrum Belediyesi’ne ait Sakiz tipi bina, kent bilincini ve kent bellegini canli tutmak ve arastirmacilar için kaynak olusturmak amacina uygun olarak projelendirildi.

Çalismalari iki buçuk yil önce baslayan projeye bagli olarak bugüne kadar Türkiye genelindeki üniversitelerden binin üzerinde tez çalismasinin taranmasi gerçeklestirildi ve Bodrum ile ilgili yaklasik 400 tezin tespiti yapildi. Tespiti yapilan tezler dijital ortama aktarilacak ve seçilen tezlerin baskisi gerçeklestirilerek okuyucularla bulusmasi saglanacak.

Bodrum özgün mimarisinin tipik bir örnegi olan Sakiz tipolojisine sahip evin restorasyonu ile olusacak olan belgelik, tarihi yapisi bozulmadan düzenlenecek. El yazmalarinin ve Bodrum’a özgün kitaplarin yer alacagi merkezin bahçesi ise kafeterya olarak düzenlenerek kent merkezinde vatandaslara rahat ve huzurlu bir ortam sunacak. Kitap okuma ve dinlenme olanaklarinin birlikte sunulacagi merkez, bilimsel ve edebi toplantilara da ev sahipligi yapacak.

Uluslararasi Basin Merkezi Kurulacak

Bahçesinde Halikarnas Balikçisi Cevat Sakir Kabaagaçli’nin diktigi agaci bulunduran belgelikte, basin mensuplarinin kullanimina açik olacak, basin meslek kuruluslari ile birlikte organize edilecek bir Uluslararasi Basin Çalisma Ofisideyer alacak.

Bodrum Çalisma Grubu, üniversitelerden ögretim üyeleri ve Bodrum Belediyesi koordinasyonunda hazirligi sürdürülen belgelik hakkinda açiklama yapan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras sunlari söyledi:

“Planladigimiz merkez ile kent belleginin toplanmasi için uygun bir ortam olusturmus olacagiz. Tasarladigimiz merkez, Bodrum’la ilgili yapilacak akademik çalismalara önemli bir kaynak destegi sunacak. Belgelik ile ilgili çalismalari, gönüllü olarak Bodrum Çalisma Grubu’nu olusturan Prof. Suha Özkan, Ahmet Berk, Teoman Basarir ve Sefik Onat hocalarla yaklasik iki buçuk yildir planliyoruz ve cumhuriyetimizin yüzüncü yili 2023 baharinda açmayi planliyoruz.”
Kaynak: İHA