Sigorta Sirketlerini Dolandiran Sebekeye Safak Operasyonu

Adana’da sigorta eksperleri ile birlikte hareket edip, maddi hasarli trafik kazalarina karisan araçlarin deger kaybini fazla göstererek sigorta sirketlerini dolandiran 11 kisiye yönelik operasyon düzenlendi. Safak vakti yapilan operasyonla çok sayida kisi gözaltina alindi.

Sigorta Sirketlerini Dolandiran Sebekeye Safak Operasyonu
Alinan bilgiye göre, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi koordinesiyle, Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, sigorta sirketleri dolandirilan 11 kisiye yönelik operasyon düzenledi.

Safak vakti gerçeklestirilen operasyonda çok sayida kisi gözaltina alindi.

“Kazali araçlarin deger kaybini fazla gösterip sigorta sirketlerini dolandirdilar”

Yürütülen operasyonda yakalanan süphelilerin, sigorta eksperleri ile birlikte hareket ederek hafif maddi hasarli trafik kazalarina karisan araçlarin maddi deger kaybini yüksek gösterdikleri; bilerek kaza yaptirdiklari ve kaza süsü vererek kaza raporu düzenleyip sigorta sirketlerini dolandirdiklari tespit edildi.

“Çalismadan sigortali gösterdikleri kisilere kredi çekip faiz aldilar”

Maddi anlamda sikisik olan kisileri, bir is yerinde çalismadan sigortali gösteren süphelilerin; bu yöntem ile sigortali görülen kisilere bankalar araciligiyla kredi çektirip, çekilen miktar oraninda komisyon aldiklari ede edilen gelir ile yüzde 15-20 arasinda faize para verdikleri ögrenildi.

Sebekenin, Saglik Bakanligi veya farkli devlet kurumlari bünyesinde memur statüsünde ise aldiracagi yönünde vaatte bulunarak 5 kisiyi dolandirip haksiz kazanç elde ettigi de tespit edildi.
Kaynak: İHA