Sel Bölgesindeki Köprü Insaati Tamamlandi

Bartin’in Sarköy Bogaz mahallesinde sel afetinde yikilan köprünün yerine 54 metre uzunlugunda yeni köprü insa edildi.

Sel Bölgesindeki Köprü Insaati Tamamlandi
Bartin’da 11 Agustos 2021 yilinda meydana gelen sel afetinde Sarköy’ün Bogaz Mahallesinde yer alan ve Kozcagiz-Kumluca beldeleri arasinda ulasim saglayan beton köprünün yikilmasi üzerine bölgeye panel köprü kurulumu gerçeklestirildi.

2022 yilinin Haziran ayinda yasanan sel afetinde agir hasar alan panel köprü vinç ve is makineleri ile kaldirilirken ayni noktaya Milli Savunma Bakanligina bagli birliklerce 40 metre uzunlugunda ve 4.3 metre genisliginde hafif alasimli sabit köprü (HASK) kuruldu.

Kara Kuvvetleri Komutanligindan 8 kisilik uzman istihkam ekibi tarafindan kurulan hafif alasimli sabit köprü üzerinden ulasimin saglandigi bölgede yapimina baslanan yeni beton köprü insasi tamamlandi.

54 metre uzunlugunda 11 metre genisligindeki köprünün tamamlanmasinin ardindan bölgede ulasim yeni köprüden saglanmaya basladi.

11 Agustos 2021 tarihinde Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel afetlerinde, 2022 yilinin Haziran ayinda ise Bartin’da yasanan sel afetlerinde kullanilan MSB’ye ait hafif alasimli sabit köprü ise sökülerek Ankara’ya götürüldü.
Kaynak: İHA