Kütahya'da 'Huzurlu Aile, Huzurlu Toplum' Konulu Konferans

Kütahya Belediyesi ve Anadolu Gençlik Dernegi Kütahya Subesi tarafindan düzenlenen ve Uzman Aile Danismasi Yazar Saliha Erdim’in konusmaci olarak katildigi "Huzurlu aile huzurlu toplum" konulu bayanlara özel konferans büyük ilgi gördü. Erdim, aile kavraminin korunmasi ve güçlendirilmesi gerektigini dile getirdi.

Kütahya'da 'Huzurlu Aile, Huzurlu Toplum' Konulu Konferans
Hazer Dinari Kültür Merkezi’nde sevenlerinin yogun ilgisi altinda sahneye çikan Erdim, aile içi iletisim, aile degerlerinin korunmasi ve güçlendirilmesi, toplum için ailenin önemi üzerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Aile kavraminin korunmasi için herkesin üzerine düsen görevleri layikiyla yerine getirmesi gerektigini söyleyen Erdim, “ Aile içinde saygi, sevgi, ve hosgörü çok önemlidir, herkes birbirinde saygi duymali ve birbirini motive edecek davranislarda bulunmalidir. Anne ve baba çocuklarina örnek davranislarda bulunmalidir, aile içinde kullanilan dil ve üslup büyük önem tasiyor, dilimiz güzel olursa halimizde güzel olacaktir. Karsimizdakine deger verecek bir davranis seklini hayatimizin her aninda ortaya koymamiz, aile içindeki dayanisma ve birliktelik anlayisina büyük güç katacaktir. Eslerin birbirine karsi tutumlari, yaklasimlari, söylemleri ve davranis sekilleri iyi niyet temelinde yükselmelidir. Iyi niyetleri görme avcisi olmaliyiz, faziletleri fark etme ve fark ettirme avcisi olmaliyiz. Aile, ahlakin olustugu ve gelistigi kurumdur. Aile dinin ögrenildigi ve ilk yasandigi kurumdur. Aile insani degerlerin sözlü ve fiili olarak örneklendigi, yeni degerlerin üretildigi, insanlarin birbirlerini yücelttigi, Allah ile aralarindaki engelleri kaldirdigi kurumdur. Ailesinin izini tasimayan yoktur. Insan önce kendisini sevmeli ve deger vermelidir, kendisini yaradan Rabbine sükretmelidir, bunu yaparsak herkese severiz” diye konustu.

Anadolu Gençlik Dernegi Kütahya Subesi Kadin Kollari Baskani Serpil Adigüzel, konferans sonrasi Erdim’e hediye takdim etti.

Erdim, büyük ilgi gören konferansinin ardindan sevenleriyle bol bol fotograf çektirip, kitaplarini imzaladi.
Kaynak: İHA