Adanalilar Tatbikatta Bile Sirdanlarindan Vazgeçmedi

Türkiye geneli düzenlenen ve Adana’nin Kozan ilçesinde de gerçeklesen ’Deprem Ani Ülke Tatbikati’ saat 18.57’de yapildi. Sirdanci esnafi da sirdanlari ile birlikte masa altinda tatbikati gerçeklestirdi.

Adanalilar Tatbikatta Bile Sirdanlarindan Vazgeçmedi
Kozan ilçesinde saat 18.57’de gerçeklesen tatbikatta Kozan Kaymakami Bahattin Alp Arslanköylü Gençlik ve Spor Bakanligi Kozan Yurt Müdürlügünde ögrencilerle birlikte tatbikat gerçeklestirilirken ilçede esnaflarda is yerlerinde “çök, kapan, tutun” tatbikatini gerçeklestirdi. Ilginç anlar yasanan tatbikatta sirdanci esnafi Murat Mercan ise is yerinde gerçeklestirdigi tatbikatta ellerinde sirdan tabaklari ile masa altinda tatbikati uyguladi. Sirdan yerken tatbikata denk gelen Yüksel Efe Mercan ise telefonuna gelen mesaj ile Sirdan tabagini alarak masa altinda “çök, kapan, tutun” tatbikatini gerçeklestirdi.

Esnaf Murat Mercan, "Tatbikatimizi personellerimiz ile gerçeklestirdik ülke genelinde farkindalik olusturmus olduk” dedi.

Yemek yerken tatbikata denk gelen Yüksel Efe Mercan ise, "Ülkemiz ile gurur duyuyorum. Ülkemizde farkindalik olustu. Ilerideki büyük depremler için bir önlem degerinde. Telefonuma gelen mesaj ile bu tatbikati uyguladim" dedi.

Internet kafede tatbikata denk gelen esnaf ise müsterilerini uyararak masa alt ve yanlarina geçerek deprem tatbikatini gerçeklestirdiler.
Kaynak: İHA