Kemoterapi Tedavisi Sonrasi Saçlari Dökülen Serife'nin Yüzü Güldü

Antalya’da kemoterapi tedavisi sirasinda saçlari dökülen kanser hastalarina ücretsiz peruk hediye eden kuaför Ahmet Karaarslan, bu kez 16 yasindaki Serife Sahbaz’in yüzünü güldürdü. 2 yil önce saçlari dökülen Sahbaz, ilk defa peruk saçlari ile tarama duygusunu yasadi.

Kemoterapi Tedavisi Sonrasi Saçlari Dökülen Serife'nin Yüzü Güldü
Antalya’da yasayan lise 2’nci sinif ögrencisi Serife Sahbaz’a (16) 2 yil önce doktorlar tarafindan beyin tümörü teshisi konuldu. Kemoterapi uygulanmaya baslanan

Sahbaz’in tedavi sürecinde saçlari döküldü. Tedavi süreci devam ederken Kepez ilçesinde güzellik merkezi bulunan Ahmet Karaarslan’in lösemili çocuklara peruk hediye ettigini ögrenen Sahbaz, Karaarslan’a giderek kendisine de peruk hediye edilmesini istedi. Genç kizin bu istegini kirmayan Ahmet Karaarslan, kisa sürede Sahbaz’a uygun perugu tedarik etti. Temin edilen peruk, güzellik merkezinde Sahbaz’a takildi. 2 yil sonra ilk kez takilan peruktaki saçlari tarama duygusunu yasayan genç kizin mutlulugu ise yüzüne yansidi.

"Peruk takilinca çok güzel oldum"

2 yildir tedavi gördügünü belirten Serife Sahbaz, “Saçlarimin dökülmesinden sonra bir tane peruga ihtiyacim vardi. Ahmet agabeyin sosyal medya sayfasindaki ilanini gördüm. Ücretsiz peruk verdigini ögrendim. Peruk takilinca çok güzel oldum. Kendi saçlarim dökülmeden önce kisaydi, kendi saçlarim gibi güzel oldu. Benim gibi peruga ihtiyaci olan arkadaslarim buraya gelerek alabilir. Önceden saçlarimi çok seviyordum, simdi de artik sevecegim” dedi.



"25 yas altinda gençlerimize, çocuklarimiza hediye ediyorum"

Projenin nasil basladigi ile ilgili bilgi veren Ahmet Karaarslan, “Müsteriden kestigimiz saçlari çöpe atiyorduk. Neden bunun geri dönüsümü olmasin dedim. Söktügüm saçlari müsterime sorarak aliyorum. Onlari renklerine ayiriyorum. Sonra onlari gerekli islemlerden sonra dikerek 25 yas altinda gençlerimize, çocuklarimiza hediye ediyorum. Bunu daha önce esim ve kendim dikiyordum, simdi zaman olmayinca Istanbul’da diktiriyorum. Peruklar 3-5 bin TL’den basliyor. Ben satmayacagimi söyledim. Saçi dökülen çocuklarimiza hediye ediyorum. Türkiye’nin neresinde bir talep olursa oraya gönderiyorum. Ben daha önce kardesimi kaldirimda gördüm. Kendisine hediye edecektim, ailesine söylemeden yapamadim. Sonra bir ilan yayinladim, ilani görerek bana gelip peruk talep etti” diye konustu.



"Istedigi gibi saçini kullanabilir"

Serife Sahbaz’in hastaliginin iyiye gittigini belirten Karaarslan, “Peruk çok yakisti. Kendi saçi hiç yoktu. Biraz uzadi. Her gün sabah yikayip tarayabilir, kurutabilir. Istedigi gibi saçini kullanabilir. Baska ihtiyaci olanlar da bana ulasabilir. 25 yas altina veriyorum. 25 yas üstüne ise vermiyorum, çünkü daha önce bir hanimefendiye verdim, götürüp satmis. Ben de sinir koydum. 25 yas üstünün alma imkani olabiliyor. 25 yas altini mutlu ediyorum. 25 yas üstüne de gelirse maliyetine veriyorum, kar almiyorum” dedi.

Kaynak: İHA