IEÜ'lü Tasarimcilara Denizli'den Iki Ödül

Denizli Ihracatçilar Birliginin (DENIB) bu yil ‘zamansiz yolculuk’ temasiyla düzenledigi 2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasina, Izmir Ekonomili gençlerin basarisi damga vurdu. Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümü mezunu Habibe Çakir, ‘Benelava’ isimli koleksiyonuyla banyo tekstili kategorisinde birinci olurken, ayni bölümde egitimini sürdüren Eda Can da ‘Peganum Harmala’ adli tasarimiyla ev tekstili kategorisinde üçüncülük elde etti.

IEÜ'lü Tasarimcilara Denizli'den Iki Ödül
Sektöre yenilikçi, katma degeri yüksek ve inovatif ürünler kazandirmak amaciyla Denizli Ihracatçilar Birliginin (DENIB) tarafindan düzenlenen ‘2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasi’, Türkiye Ihracatçilar Meclisinin (TIM) koordinatörlügünde, Ticaret Bakanliginin destegi ile gerçeklestirildi.

Yarismaya, Türkiye genelinden çok sayida iddiali proje katilirken, jüri tarafindan detayli bir inceleme yapilmasinin ardindan sonuçlar belirlendi. Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümü 2020 yili mezunu ve Tasarim Çalismalari Yüksek Lisans Programi ögrencisi Habibe Çakir, banyo tekstili kategorisinde birinci olarak 40 bin liralik ödülün de sahibi oldu. IEÜ Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümü üçüncü sinif ögrencisi Eda Can da, ev tekstili kategorisinde üçüncülüge layik görülerek 10 bin lira ile ödüllendirildi.

Tasarimlarini hazirlarken Denizli’nin 6 kilometre kuzeyinde yer alan ve kazilarin hala devam ettigi Laodikya Antik Kentinden esinlendigini söyleyen Habibe Çakir, “Benelava isimli koleksiyonumu; Laodikya sehrinin mimarisinden, mozaiklerinden, renklerinden ve kültürel yapisindan esinlenerek hazirladim. Koleksiyonumda kullandigim desenler, sehrin mozaikleri soyutlastirilarak olusturuldu. Bu cografyanin degerlerinden beslenerek yenilikçi tasarimlar olusturmayi hedefledim ve bunda da basarili oldum. Ayrica, tasarimlarimda dogal malzemeler kullandim ve sürdürülebilirlik konusunda vurgulayici olmak istedim. Bu ödül, önümüzdeki dönemde yapacagim çalismalar için de bana güç ve motivasyon sagladi” dedi.

Yarismada üçüncülüge layik görülen IEÜ’lü Eda Can ise tasarimlarinda üzerlik otunun tohum yapisindan esinlendigini ve buna iliskin motifleri de nevresim, pike ve yastik kilifi gibi tekstil ürünlerine isledigini söyledi.



Eda Can, “Günlük hayatta rahatlikla kullanilabilecek, kesinlikle sentetik malzemenin yer almadigi, farkli zevklere hitap edebilecek ürünler tasarladim. Yarismaya katilimin fazla oldugunu biliyorum. Çok sayida güzel tasarim arasinda ödüle layik görülmek, beni çok gururlandirdi. Bu yarisma, katildigim ilk yarismaydi ve ödüle layik görüldügüm için çok mutlu oldum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA