Baskan Hürriyet Açiklamasi 'Dernekler, Kentimizi Ileriye Tasiyacak Kent Dinamiklerini Olusturuyor'

Izmit Belediyesi’nin 12 ilçede faaliyet gösteren derneklerin kullanimina sundugu Dernekler Yerleskesi’nin tanitim programlari çerçevesinde engelli dernekleriyle bir araya gelen Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Tüm dernekler aslinda kentimizi daha ileriye tasiyacak kent dinamiklerini olusturuyor. Fikirleriniz, projeleriniz bizim için çok önemli" dedi.

Baskan Hürriyet Açiklamasi 'Dernekler, Kentimizi Ileriye Tasiyacak Kent Dinamiklerini Olusturuyor'


Izmit Belediyesi tarafindan dernek, oda ve sivil toplum kuruluslarinin hizmetine açilan Dernekler Yerleskesi’nde her hafta düzenlenen programlarla merkezin tanitimi yapiliyor. Tanitim programi; meslek odalari, sendikalar, okul aile birlikleri, kamu yararina dernek ve sivil toplum kuruluslari ile devam ediyor. Yerleskede son olarak engelli dernekleri agirlandi. Programa Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Izmit Kent Konseyi Baskani Hüseyin Erol, faaliyet gösteren engelli derneklerinin temsilcileri, üyeleri ve çok sayida davetli katildi.



"Kamu yatirimi insana dokunmali"

Kamu yatirimlarinin insana dokunmasi gerektigini belirten Baskan Hürriyet, "Belediye yöneticileri olarak en kolay is bina yapmak. Verirsiniz müteahhitte parayi, yaptirirsiniz milyonluk binalari. Kurdele kesip, açilisi da yaparsiniz ama içinde insanlarin hangi hizmetten faydalanacagi önemlidir. Iste biz asil bununla ilgileniyoruz. Kamu yatirimi insana dokunan, insanin hayatini kolaylastiran, ihtiyaçlara cevap veren yatirimlar olmali. Biz göreve geldigimizden bu yana sosyal belediyecilik anlayisiyla özellikle toplumun hayatini nasil daha da güzellestirebiliriz diye kafa yoruyoruz" diye konustu.



"Dernekler, kentimizi ileriye tasiyacak kent dinamiklerini olusturuyor"

Derneklerin önemine deginen Fatma Kaplan Hürriyet, "Öncelikle atil kalan alanlarimizi daha fazla insan yararlansin diye kamu hizmetine sunmaya çalisiyoruz. Önemsedigimiz sivil toplum örgütlerinin isi zor. Yeri gelir zamaninizdan yeri gelir paranizdan fedakarlik yaparsiniz. Bunlarin hepsi zordur. Tüm dernekler aslinda kentimizi daha ileriye tasiyacak kent dinamiklerini olusturuyor. Fikirleriniz, projeleriniz bizim için çok önemli. Sizlerin fikirleriyle bu kenti hep beraber dayanismayla yönetmek istiyoruz. Kaynaklari israf edilmeyen, engelli, genç, kadin ve yasli dostu kent siariyla projelerimizi üretiyoruz. Çalismalarimiza yorulmadan devam ediyoruz. Derneklerin ihtiyaci oldugunda toplanti, seminer gibi birçok etkinlik bu alanda ücretsiz olarak gerçeklestirilecek. Burayi senede 100 kisi ya kullaniyor ya kullanmiyordu. Burasi ihtiyaca dayali dizayn edilmemisti. Biz burada ciddi bir dönüsüm çalismasi gerçeklestirdik. Burada giris katta derneklere sekretarya destegi ve posta kutusu hizmeti ücretsiz bir sekilde sunulacak. Bir üst katta çalisma ofisleri var. Derneklerimiz yönetim kurulu toplantilarini, ya da türlü etkinliklerini randevu sistemiyle gerçeklestirebilecek. Üçüncü katimizda ise 3 salon bulunuyor. 10 kisilik toplanti salonu, hemen yaninda 100 kisilik bir toplanti salonu var bir de büyük bir salonumuz var. Bu büyük salon ise 450 kisilik" dedi.

Kocaeli’deki tüm derneklerin kullanimina açik olacak Dernekler Yerleskesinde 377 metrekarelik çok amaçli salon, 130 metrekarelik konferans salonu, 11 dernek ofisi, yönetim odasi, danisma ve kafeterya yer aliyor.
Kaynak: İHA