Baskan Büyükkiliç, Gençlerle Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, KAYMEK Gençlik Merkezleri tarafindan düzenlenen ‘Baskan, Gençlerle Bulusuyor’ programina katildi.

Baskan Büyükkiliç, Gençlerle Bulustu
Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S.(KAYMEK), ögrenci dostu Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’i, gençlerle bulusturdu. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen programa, Baskan Büyükkiliç’in yani sira, Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, daire baskanlari, KAYMEK Gençlik Merkezleri ögrencileri ve egitimciler katildi.

Gençlerin büyük alkislari ve sevgi gösterileriyle sahneye çagrilan Baskan Büyükkiliç, daha yakindan gençlere kendini tanitarak, Büyüksehir Belediyesi’nin yapmis oldugu hizmetler, yatirimlar ve planladigi faaliyetler hakkinda bilgi verdi.

Burada ögrencilerin sicak ve samimi ilgisiyle karsilasan Büyükkiliç, gençlere seslenerek, “Bize yakisan, hiç kimseye sirtini dönmemek. O açidan sizleri bagrima basiyor, genç dostu, ögrenci dostu bir sehrin hizmetkâri belediye baskanindan öte büyügünüz olarak her birinizin alnindan öpüyor, saglikli, hayirli, huzurlu ömürler, basarilar diliyorum. Bizleri severek, güvenerek, hem seçtikleri için hem sizleri bizlere emanet ettigi için ailelerinize ayrica tesekkür ediyorum. Bizim amacimiz kimsesizin kimsesi olmak, gençlerimizi olumlu yönde yönlendirmek, insani yasat ki devlet yasasin felsefesiyle hareket etmektir” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin genç ve ögrenci dostu bir sehir oldugunun altini çizerek sunlari söyledi:

“Bizler her zaman dogrunun, güzelin, Hakk’in ve haklinin, magdurun yaninda yer almayi ilke edindik, edinmeye devam edecegiz. Bu açidan sizler bize emanetsiniz. Kayseri’miz 5 üniversitesi olan, 325 bin ortaögrenim ögrencisiyle adeta dinamik, genç ve diri bir sehirdir. Vatanina, milletine sevdali insanlarin yasadigi bir sehrin mensuplarisiniz. Sakarya Meydan Muharebesi’nde tas mektep diye bilinen Kayseri Lisesi’ndeki son sinif o zaman gençleri, o canlarimizin sehit oldugu onuru tasiyan sehrin mensuplarisiniz. Hayirseverler sehri diye anilan, insanlara hizmet etmeyi ibadet bilen felsefenin sahibi sehrin mensuplarisiniz. Kayseri eskilerin tabiriyle makarr-i ulema, makarr-i evliya diye anilir, alimlerin ve velilerin sehri diye anilir. Sizler cennet mekan Seyyid Burhaneddin hazretlerinin, Hunat Hatun’un, Gevher Nesibe Sultan’in, Selçuklu’nun en önemli komutanlarindan Mehmet Melikgazi hazretlerinin yasadigi, bu sehri sehir yapan, bu kültürü olusturan degerli büyüklerimizi bagrinda barindiran sehrin mensuplarisiniz. Haci Bektas-i Veli, Yunus Emre, Haci Bayram Veli, Davud El Kayseri, Asik Veysel, Neset Ertas gibi gönül insanlarinin Anadolu kültürünün mensuplarisiniz.”

Gençlerin kültürel, sosyal ve sportif alanda gelismesi için gayret gösterdiklerini vurgulayan Büyükkiliç, “Sehrimizi, sehir yapan sizleri çok seviyoruz. 75 bin üniversite ögrencisi var. Kayseri’mizin bu genç potansiyelini en güzel sekliyle sahiplenmek, onlarin elinden tutmak, onlara firsat vermek, onlara dogru ve güzel yolu göstermek bizim olmazsa olmazimizdir. Biz sizlere layik olma yönünde irade gösteriyoruz. Belediyenin her kademesindeki mensuplarimizla el ele vermek suretiyle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Altyapi, kentsel dönüsüm, çevre ve yesili önemseyen çalismalar, yol yapimlari ile sizlere hizmet etmeyi önemserken, asil kültürel yönden sizleri bezendirmek, sosyal yönden zenginlestirmek, sportif yönden sizleri saglikli hale getirmek için gayret gösteriyoruz” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin yatirimdan yatirima kosan, 30 büyüksehir içerisinde yatirima en çok pay ayiran bir sehir oldugunu da ifade ederek, gençlere bu sehri sahiplenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bu yüzyilin ‘Türkiye Yüzyili’ olacagin belirten Baskan Büyükkiliç, “Kendisini gelistiren, teknolojiyle bulusan, çagdas uygarlik düzeyinde, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle çagdas uygarlik düzeyinin üzerine çikaracak olan bir gençliksiniz. Biz sizleri teknofest gençligi olarak görüyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz sizleri çok seviyor” dedi.

Gençlerin sorularini da samimi bir sekilde cevaplayan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, gençlere, donanimli, egitimli, sosyal yönü zengin, yabanci dili önemseyen, yerli ve milli anlayisin sahibi olmalari yönünde nasihatlerde bulundu.

Gençlerin sarki söylemesini talep etmesi üzerine, Baskan Büyükkiliç, halk ozani Âsik Veysel’e ait ‘Uzun Ince Bir Yoldayim’ ve Kayseri’ye özel türkü olan ‘Gesi Baglari’ türkülerini seslendirdi.

Programda, Baskan Büyükkiliç, gençlerle birlikte Türk Bayraklarini sallayarak, kirmizi beyaz görsel sölen olusturdu.

Program çerçevesinde, ögrencilere kaynak kitaplarinin dagitimi töreni gerçeklestirilirken, sanatçi Süleyman Bar, gençlere konser verdi.
Kaynak: İHA