Tarim Makineleri Sektörünün Yeni Ve Uluslararasi Adresi Growmach

Örtü alti tarim sektöründe dünyanin en büyük fuarini Türkiye’de düzenleyen Informa, simdi de Growmach, Traktör, Tarim Makinalari, Ekipmanlari & Teknolojileri Fuari’ni, 10-14 Ekim 2023 tarihlerinde Antalya Anfas Fuar Merkezi’nde gerçeklestirecek.

Tarim Makineleri Sektörünün Yeni Ve Uluslararasi Adresi Growmach
Dünyanin en büyük etkinlik organizatörü Informa, 450’den fazla uluslararasi ihtisas etkinliklerini yüz yüze ve dijital olarak düzenliyor. Dünyada organize ettigi tarim fuarlarinin yani sira özellikle Amerika’da Farm Progress Show, Brezilya’da Agrishow tarim makineleri, Misir’da Sahara Expo, Taiwan’da Asia Agritech ve Türkiye’de dünyanin en büyük örtü alti tarim sektörü fuari olan Growtech’i de organize eden Informa, tarim sektöründeki tecrübesi ile tarim makinalari sektörünün yeni ve uluslararasi fuari Growmach’i, global tarim fuarlari serisine dahil etti.

Global Tarim Makineleri sektörü ve uluslararasi alicilar fuarda bulusacak

10-14 Ekim 2023 tarihlerinde ilk kez gerçeklesecek olan Growmach, Orta Dogu, Afrika, Balkanlar, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Rusya ve BDT Ülkeleri’nden sektör profesyonellerini, son teknolojiler ve yeni ürünler ile bulusturacak.

Dünyanin en büyük örtü alti tarim sektörü fuari Growtech’te son 3 yilda az da olsa tarim makinalari firmalarina bölüm ayirdiklarini belirten Fuar Direktörü Engin Er, “Bu alanda katilimci olarak yer alan firmalar, Informa’nin is yapis modelinden ve Growtech’in uluslararasi ziyaretçi profilinden çok etkilendiler. Türk tarim makineleri sektörünün uluslararasi pazarlara açilma potansiyeli ve istekleri ile de bizlere her geçen yil artan bir sekilde ayri bir uluslararasi tarim makinalari fuari yapmamiz talebinde bulundular” dedi.

“Araya pandemi girmesinden dolayi 2 yil erteledigimiz bu proje için pazarin dinamikleri, ziyaretçi ve katilimci beklentileri ve tarim makineleri sektörünün hedef pazarlarini titizlikle analiz ettik” sözlerine yer veren Er, “Bunun yani sira hem ziyaretçi hem katilimci için hedef pazarlarda tematik TV networküne sahip olan AgroTV Türkiye ile stratejik is ortakligi gerçeklestirdik. Geleneksel reklam çalismalari yani sira fuara kadar olan 1 yillik süreçte ortaklasa roadshowlar, sektörün trendlerinin konusulacagi uluslararasi konferanslar, uluslararasi ödül töreni gibi birçok etkinlik planladik. Sektöre çok kisa süre içerisinde de profesyonel yaklasimimiz ve uluslararasi bakis açimiz ile hizli bir giris yaptik. Stand satislarina basladigimiz 3 ay için de hedefledigimiz metrekarenin yüzde 55’ine simdiden ulastik. Tarim makinalari sektörüne fuarcilik konusunda yeni bir heyecan ve firmalara islerini gelistirmek, yeni pazarlar bulup ihracatlarini artirmalari için uluslararasi bir fuar kazandiracagimiz için çok mutluyuz” dedi.



“Tarim makineleri sektöründeki üreticiler ihracatini artirmak istiyor”

Türkiye’nin önemli dis ticaret kalemlerinden birini olusturan tarim, alet ve makinelerinin sektör olarak ihracattaki payini arttirdigina dikkat çeken Er, “2001 yilinda ülkemiz ihracatindaki payi 31’inci sirada yer alirken, 2020’de 15’inci siraya yükselmis. Salginda az da olsa daralma yasayan sektörün, bu sene üretim ve ihracat olarak büyüme hedefine girdigini görüyoruz. Biz de fuar olarak, ihracat odakli ziyaretçi profili ve potansiyel yeni bayi adaylarini fuarimiza getirmeyi hedefliyoruz. Sektördeki katilimci firmalarimiza maksimum faydayi saglamak için hazirliklarimiza devam ediyoruz” sözlerine yer verdi.

“Fuar katilimcilari yeni ticari firsatlar yakalayacak”

Growmach Fuarina, traktör ve ekipman üreticileri, hasat öncesi ve sonrasi tarim makineleri, hassas tarim teknolojileri ve tarim makinalari, dijital tarim platform ve servisleri alanlarinda faaliyet gösteren firmalar katilacak. Fuarin ziyaretçi profili ise; tarim üreticileri, bayi adaylari, distribütörler, tarimsal isletme sahipleri ve Türk tarim sektörüne yatirim yapmayi planlayan yabanci yatirimcilar olusuyor. Er, “Mevcut ve potansiyel ulusal ve uluslararasi müsterilerle bir araya gelmek ve yeni ticari firsatlar olusturmak için fuarimizin çok önemli bir platform olacagini düsünüyorum. Sektörün sürdürülebilirlik ve karlilik açisindan nasil gelistigini, hangi ürün ve hizmetlerin islerini kolaylastiracagini yakindan deneyimlemeleri için uluslararasi tarim makinalari sektörünü Antalya’da bir araya getirecegiz” ifadelerini kullandi.

“Sektör için önemli bir adim”

Growmach Fuari’nin sektör adina önemli bir adim oldugunu dile getiren AGRO TV Türkiye ve Azerbaycan CEO’su Dogan Basaran “2021 yilinda yaklasik 1,5 milyar dolar seviyesinde bir ihracat gerçeklestiren ve daha da önemlisi dis ticaret fazlasi veren Türk Tarim Makinalari sektörü ülkemizin ihtiyaç duydugu mekanizasyon araçlarinin tamamini üretmektedir. Bu kabiliyetle; dünyanin 100’den fazla ülkesine ihracat yapan sektörümüzün birim katma degerini artirmak için Informa Markets global gücü, deneyimi, vizyonuyla; 15 farkli ülkeye ulasan TV yayinciligimizi ulusal çapta çesitli etkinliklerle taçlandirdigimiz aktiviteleri, sadece bu platforma özel bir sekilde; Uluslararasi medya organizasyonu, Global akreditasyonu olacak Inovasyon Etkinligi, Dünyanin birçok ülkesinden yenilikçi çiftçi otoritelerinin Growmach’ta bulusmasi, Tarim teknolojilerinde olusan start up ve girisim ekosisteminin ev sahipligi için tüm enerjimizi Growmach’e harcayacagiz. Growmach’e sadece bir is ortakligi degil, Cumhuriyetimizin yeni yüzyilinda, degerlerimizi dünyaya tasiyacak, ülkemize deger katacak global bir yatirim olarak bakiyoruz” dedi.



Growmach Fuari birçok uluslararasi etkinlige de ev sahipligi yapacak

Ziyaretçilerin tarim makinasi sektörünün ulusal ve uluslararasi üretici ve tedarikçilerine erisim firsati yakalayacagi fuar, kendi alaninda uzman yerli ve yabanci konusmacilar ile konferans ve Inovasyon Ödülleri etkinliklerinde kamu ve özel sektörün önemli uluslararasi temsilcilerine de ev sahipligi yapacak.
Kaynak: İHA