Kocasinan Belediyesi, Akilli Kavsak Ile 4 Caddeyi Birbirine Bagladi

Sonbahar aylarinda yol ve kaldirim çalismalarini hizlandiran Kocasinan Belediyesi, trafik akisini rahatlatmak adina Tayfun, Kanlica, Çinarcik ve Alinteri Caddelerini birbirine baglayan ‘Akilli kavsak’ ile daha konforlu ulasim sunuyor. Yeni yollar ve yapilan yeni kavsaklarla ulasim atagini sürdürdüklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, ulasimdaki kaliteyi dünya standartlarindan bir adim daha ileri tasimayi hedeflediklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi, Akilli Kavsak Ile 4 Caddeyi Birbirine Bagladi
Trafik isiklarinin olmadigi ve sadece trafik levhalarinin yer aldigi ‘Akilli kavsak’ ile ilgili açiklama yapan Baskan Çolakbayrakdar, yapilan kavsagin trafigi rahatlattigini ve bölgenin de daha modern bir görünüme kavustugunu ifade etti.

Ziyagökalp bölgesinde bulunan ve vatandas ile esnaflar tarafindan yogun olarak kullanilan bir yol olduguna dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, daha konforlu bir Kocasinan için ellerinden geldigince titiz ve özenli bir sekilde çalistiklarina deginerek, “Kocasinan’da daha genis ve güvenli bir ulasim agi sistemi için gerekeni yapiyoruz. Burada Fen Isleri Müdürlügümüz çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Kanal üzerine yapilan yeni kavsak, rahat bir nefes aldirirken bölgenin gelisimine de büyük katki saglayacak. Kocasinan’in sehir estetigine katki saglayan kavsak, ayni zamanda araç trafiginin daha akici olmasini sagliyor. Bütün gayretimiz, vatandaslarimiza daha rahat ve konforlu bir Kocasinan sunmak içindir. Yapilan çalismalarin sehrimize ve ilçemize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini “Daha konforlu Kocasinan ve daha güzel yarinlar için durmadan, yorulmak bilmeden çalismaya, üretmeye ve yenilikler getirmeye devam edecegiz” diyerek noktaladi.

Öte yandan Kocasinan’a yeni ve modern bir çehre kazandirmak için gece-gündüz demeden çalisan Kocasinan Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, ilk olarak kanala karsidan karsiya iki yönlü köprü yapti. Ardindan 2 bin 250 ton ariyet ile 3 bin 850 ton temel malzemesi serildi. Sonrasinda ise bin 200 metre uzunlugunda 10 metre genisligindeki yola, 2 bin ton asfalt döküldü. Böylelikle ‘Akilli kavsak’ da yol çizgi çalismalari tamamlanarak trafige açildi. Ekipler, ayrica çevre düzenlemesi ve yesillendirme çalismalarini sürdürerek, kavsagi daha güzel görünüme kavusturacak.
Kaynak: İHA