Döner Çesitlerine Bir Yenisi Daha Eklendi Açiklamasi Kasar Peyniri Döneri

Ege Bölgesi Kars-Ardahan-Igdir Dernekler Federasyonu (KAIDER), Izmir’de bir ilki gerçeklestirerek, tamamen kasar peynirinden olusan döner yapti. Tanitim günleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikte vatandaslar, kasar peynirinden yapilan dönere yogun ilgi gösterdi.

Döner Çesitlerine Bir Yenisi Daha Eklendi Açiklamasi Kasar Peyniri Döneri
Ege Bölgesi Kars-Ardahan-Igdir Dernekler Federasyonu (KAIDER), alisilmisin disina çikip, et ve tavuk dönerin yerine bir ilki gerçeklestirerek tamamen kasar peynirinden olusan döner yapti. Kahvalti sofralarinda görmeye alistiklari kasar peynirini döner tezgahinda gören vatandas, saskinligini gizleyemedi. Kültürpark Fuar alaninda, 3-6 Kasim tarihlerinde düzenlenecek Kars-Ardahan-Igdir Tanitim Günleri çerçevesinde takilan kasar döner, vatandaslardan yogun ilgi gördü. Kasar döneri tatmak isteyen vatandaslar, döner tezgahi önünde yogunluk olusturdu. Meshur Kars kasarindan hazirlanan döneri tadan vatandaslar, kasar döneri begendiklerini ve tadinin farkli oldugunu söyledi.



“Amacimiz, bölgemizi Izmir halkina tanitmak, onlara sevdirmek”

Izmir’de ilk defa düzenlenecek Kars-Ardahan-Igdir Tanitim Günleriyle ilgili ön tanitim programinda konusan Dernekler Federasyonu Baskani Çetin Demir, “Biz Izmir’de 30 dernegimiz ile birlikte bir karar aldik. Izmir’de ilk defa düzenleyecegimiz Ege Bölgesi Kars-Ardahan-Igdir Tanitim Günleriyle ilgili bir program hazirladik. Fuar merkezinde düzenlenecek olan tanitim günleri için bir ön tanisma olarak bu programi düzenlemek istedik. Persembe günü bizim Kültürpark Fuar Alaninda dört gün devam edecek olan bir etkinligimiz olacak. Bu program içerisinde tarihimiz, kültürümüz, örfümüz, adetimiz, ozanlarimiz, Kafkas ve folklor ekibimiz ile birlikte, bu kararlari alip hemserilerimize en iyi sekilde etkinlik düzenlemek istedik. Bizler bölgemizi biliyoruz. Amacimiz; bölgemizi Izmir halkina tanitmak onlara sevdirmek” dedi.



Kasar peyniri döneri ilk kez Izmir’de yapildi

Kasar peyniri dönerini ilk defa Izmir’de yaptiklarini söyleyen Demir, söyle devam etti:

"Burada 50 ila 100 kilo arasi Kars kasari döneri ikrami yapildi. Bizler Izmir’de bir ilki gerçeklestiriyoruz. Sucuklu dönerimiz var, tavuk dönerimiz var, et dönerimiz var neden kasar peyniri dönerimiz olmasin? Fuar merkezinde bunlarin daha fazlasi ve devasa kasar peyniri döneri olacak. Vatandasimiz doyasiya kasar peyniri dönerini yiyebilir. Yöremize ait ürünler ve sanatçilarimiz da etkinligimizde bizlerle birlikte olacak. Tüm halkimizi orada görmek istiyoruz. Insallah bu organizasyonlarin devami gelir.”
Kaynak: İHA