Aydin'da Güvenilir Olmayan Gidaya Geçit Verilmiyor

Aydin’da Ekim ayi içerisinde Efeler ve Kösk ilçelerinde yapilan denetimlerde Türk Gida Kodeksine aykiri olan ürünler yedi emine alindi.

Aydin'da Güvenilir Olmayan Gidaya Geçit Verilmiyor


Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü kontrol görevlileri çalismalarini araliksiz olarak sürdürüyor. Kontrol görevlileri tarafindan Ekim ayi içerisinde tüketicilerin güvenilir gidaya ulasmalari ve taklit tagsisin önüne geçilebilmesi için Kösk ve Efeler ilçelerinde bitkisel yaglar ve zeytinyag üretim ve satis yapan isletmelerde denetim gerçeklestirildi.

Edinilen bilgiye göre denetimlerde; 3 bin 230 litre etiketsiz bitkisel karisim yag, 3 bin 125 litre zeytinyagi, 7 bin 248 adet içi bos 5 Litrelik zeytinyagi ambalaj malzemesi, 476 kilogram siyah zeytin, 94 kilogram yesil zeytin ve 100 kilogram incir Türk Gida Kodeksine aykiri olmasi nedeniyle yedi emine alindi. 7 adet zeytinyagindan ve 2 adet de siyah zeytinden olmak üzere toplam 9 adet numune alindi. Alinan numunelerden sonucu olumsuz olan isletmelere 5996 sayili Kanun çerçevesinde yasal islem uygulanacagi belirtilirken, bir isletme yetkilisi hakkinda da yedi emindeki ürünleri muhafaza etmedigi için savciliga suç duyurusunda bulunuldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA