Kirim Köprüsü'ne Düzenlenen Bombali Saldirinin Failleri Tespit Edildi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Kirim Köprüsü’ne düzenlenen saldirinin Rusya’nin sivil altyapisini yok etmeye yönelik bir terör saldirisi oldugunu ifade ederken, Rusya Sorusturma Komitesi Baskani Aleksandr Bastirkin ise bombali saldirinin faillerinin tespit edildigini bildirdi.

Kirim Köprüsü'ne Düzenlenen Bombali Saldirinin Failleri Tespit Edildi


Rusya’nin 2014’te ilhak ettigi Kirim’i Rusya topraklarina baglayan stratejik öneme sahip 19 kilometrelik Kirim Köprüsü’nde dün meydana gelen patlamanin ardindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya Sorusturma Komitesi Baskani Aleksandr Bastirkin ile Kremlin Sarayi’nda bir araya geldi. Patlamanin detaylariyla ilgili Putin’e rapor veren Bastirkin olayin faillerine ulastiklarini belirterek, "Ana Sorusturma departmanindaki sorusturma ekibimiz, uzmanlar, adli tip uzmanlari olay yerine çok hizli bir sekilde ulasti. Uzmanlarimiz patlama sonuçlarini çok hizli bir sekilde inceledi. Infilak eden kamyonun rotasini Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Kuzey Osetya, Krasnodar Bölgesi olarak belirledik. FSB elemanlarinin destegiyle, terör saldirisini hazirlayan ve Rusya Federasyonu topraklarindan bu saldiriyi destekleyen kisiler tespit edildi" dedi.



"Rusya’nin sivil altyapisini yok etmeye yönelik terör saldirisiydi"

Rus televizyonlarindan da canli yayinlanan toplantida kisa bir konusma yapan Putin, raporlar dogrultusunda bu saldirinin bir terör saldirisi oldugunu söyleyerek, "Hiç süphe yok ki bu, Rusya Federasyonu’nun sivil altyapisinin kritik derecede önemli bir parçasinin yok edilmesine yönelik bir terör saldirisiydi. Bu saldiriyi planlayan, gerçeklestiren ve bu saldirinin emrini veren de Ukrayna’nin gizli servisleridir” dedi.



Söz konusu saldirida bir kamyonun infilak etmesi sonucu yakit tasiyan trenin vagonlarinda yangin çikmis, 3 kisi hayatini kaybetmisti. Saldirinin ardindan Kerç Bogazi’nda güvenlik önlemleri artirilmisti.
Kaynak: İHA