Fatih Erbakan Açiklamasi 'Masa Da Kasa Da Ayni Kapiya Çikiyor'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, "Bugün milyonlarca vatandasimiz sunu görüyor ki masa basindakiler ile kasa basindakilerin birbirinden farki yok. Masa da kasa da ayni kapiya çikiyor” dedi.

Fatih Erbakan Açiklamasi 'Masa Da Kasa Da Ayni Kapiya Çikiyor'
Yeniden Refah Partisi Nevsehir Il Baskanliginin 2. Olagan Genel Kuruluna katilmak üzere Nevsehir’e gelen Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan partililere seslendi.

"Masa altindan birbirini tekmelemeye devam ediyorlar"

Hem iktidara hem de muhalefete seslenen Erbakan yaptigi konusmasinda, “Sadece elestirmek degil, çözüm önerilerini de ortaya koyuyoruz. Proje kitaplarimiz, kaynak kitaplarimiz, ilk yüz gün icraatlarimiza iliskin kitaplari, bütün bunlari yeter ki bu sorunlar çözülsün de kim çözerse çözsün diye kamuoyuna, yetkililere ve iktidara sunuyoruz. Bir yandan da ayni sekilde muhalefetteki sikintilara dikkat çekiyoruz. Altili masa denilen, birbirine benzemez alti partinin bir araya gelmesiyle olusan bu tuhaf yapidaki sikintilara da dikkat çekiyoruz. Onlara da uyarilarimizi yapiyoruz. Maalesef masadaki genel baskanlarin birinin ifadesiyle ‘masa altindan bir birini tekmelemeye’ devam ediyorlar” dedi.



"6 benzemez 7. kez bir araya geldi"

Erbakan, “Bakin geçtigimiz Pazar günü bu alti benzemez yedinci kez bir araya geldi. Toplu olarak yedinci toplanti, ayri ayri özel görüsmeleri katarsaniz 37. kez bir araya gelmisler. Bu 37. toplantinin sonunda ortaya ne çikti. Bol bol resim bol bol edebiyat, bol bol çay kahve. Ortada bir çözüm önerisi var mi? Bir kaynak paketi var mi ? Bir Cumhurbaskani adayi var mi? Yok. Yedi bulusmada bir arpa boyu yol alamadilar. Muhalefetteyken anlasamayip, masa altindan birbirini tekmeleyenler iktidarda anlasacaklar da, birbirlerine diyet borçlarini ödeyecekler de, Türkiye’yi geçmisten ne farki oldugunu anlatamadiklari çift basli parlamenter sisteme geri döndürecekler de, milletin derdine derman olacaklar da, Anadolu da bir laf ölme esegim ölme” diye konustu.

“Okula giden çocuguna süt alamayan, elektrik faturasini, dogalgaz faturasini ödeyemeyen ailelerin ve bizzat bize gelerek ’Kayseri’nin ortasinda çocuguma 200 gram kuru yemis alamadan dönüyorum’ diyen annelerin, babalarin sesini iktidar maalesef kendi içinde hissetmiyor" diyen Erbakan, "Ama ayni sikinti altili masada da var. Kim Cumhurbaskani olur, kim basbakan olur, kim Cumhurbaskani yardimcisi olur, kim Bakan olur. 6 aydir konustuklari bu. Milletin derdine derman olacak bir tane kitap, bir tane proje ortaya koyduklari yok” ifadelerini kullandi.

"Ilk icraatlari Istanbul Sözlesmesini geri getirmek olacakmis"

Erbakan konusmasinin devaminda sunlari kaydetti:

"Yine Istanbul Sözlesmesinin maddesinden aynen söylüyorum. Sözde namus kavraminin kökünün kazinmasi. Adamlar bu kadar açik yazmislar. Namus kavramini ortadan kaldirmak ne demek oluyor. Bir de sözde ’namus’ demis. ’Namus kavrami diye bir sey olmaz’ diyor. ’Sözde namus kavraminin kökünü kaziyacagim’ diyor. Istanbul Sözlesmesi dedigin bu. Iktidar olursa ilk isleri bu, Istanbul Sözlesmesini geri getirmek olacak olan altili masadan bu millete, Islam alemine bir hayir gelir mi? Elbette gelmez. Bu gün milyonlarca vatandasimiz sunu görüyor ki masa basindakiler ile kasa basindakilerin birbirinden farki yok. Masa da kasa da ayni kapiya çikiyor.”
Kaynak: İHA