Domuz Avinda Kazayla Arkadasinin Ölümüne Sebep Genç Adli Kontrolle Serbest

Isparta’nin Yalvaç ilçesinde domuz avina çiktigi arkadasini av tüfegiyle yanlislikla vurup ölümüne sebep olan genç adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Olay, 19 Temmuz’da Isparta’nin Yalvaç ilçesine bagli Asagi Tirtar köyü ova mevkiinde meydana gelmisti. T.L. (17), arkadasi M.A., Enes Karabulut (14) ve arkadasi B.P.Ç. domuz avina gitti. Dört arkadas bir araya geldiginde T.L.’nin elinde bulunan babasina ait yari otomatik av tüfegi ates aldi. Enes Karabulut, kursunun isabet etmesi sonucu yere yigilirken, T.L. korkuyla olay yerinden kaçti. Saglik ekipleri gelene kadar 2 arkadas, Enes’e kendi imkanlari ile tampon yaparak hayatta tutmaya çalisti. Enes Karabulut, olay yerine gelen ambulansla Yalvaç Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, yolda hayatini kaybetti. Jandarma ekipleri, T.L.’yi yaklasik 20 dakika sonra dedesinin evinde yakalayarak gözaltina aldi.

Durusma ileri tarihe erteledi

Dava bugün Isparta Yalvaç Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

T.L.’nin (17) tutuklu bulundugu Izmir Çocuk ve Gençlik Kapali Ceza Infaz Kurumu’ndan SEGBIS ile baglandigi durusmaya, taraf avukatlari ve taniklar katildi.

Sanik T.L, mahkemedeki savunmasinda, olayin kaza ile gerçeklestigini ve bu olayin yasanmasindan dolayi pisman oldugunu dile getirdi. Mahkeme heyeti, taniklarin dinlenmesinin ardindan T.L’nin adli kontrol sartiyla tahliyesine karar verdi ve durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA