88'Lik Pazarci, Gençlere Tas Çikartiyor

Ordu’da yasayan 88 yasindaki Haci Tahsin Dogru, ilerlemis yasina ragmen kendi ürettigi organik ürünlerin satisini yaparak geçimini sagliyor. Ayni zamanda emekli olan ve ‘Cevizci Dede’ olarak taninan Dogru, çalismalari için gençlere de tavsiyelerde bulunuyor.

88'Lik Pazarci, Gençlere Tas Çikartiyor
Ordulu Haci Tahsin Dogru, yaklasik 4 yil önce can sikintisi nedeniyle kendi ürettigi organik ürünlerin satisini yapmaya basladi.

Taleplerin iyi olmasi üzerine ürün çesidini arttiran Dogru, haftada 3 gün açtigi tezgahinda ceviz, findik, bal, tereyagi ve elma gibi ürünlerin satisini yaparken, taleplerin ise güzel oldugunu söylüyor. Ilerlemis yasina ragmen kronik rahatsizligi da bulunmayan Dogru, gençlere de çalismalari konusunda tavsiyelerde bulunuyor, imkanlar dahilinde çalismaya devam edecegini belirtiyor.

“Çok çalistim, halen de çalismadan duramiyorum”

SGK’dan emekli olan Haci Tahsin Dogru, “Burada ceviz, findik, bal, elma gibi ürünler satiyorum, talep de var. Organik oldugu için insanlar talep gösteriyor. Ünye’deki bahçemde yetistiriyorum. Çalismak insanlar için faydali. Gençler bos durmasinlar çalismaya devam etsinler. Ben çok çalistim, halen da devam ediyorum. Burada temiz oldugu için komsularimiz da memnun, sabah saat 08.00 gibi açiyorum, aksam ezani okundugunda kapatiyorum” dedi.



"Yasitlarina göre dinç ve saglikli"

Müsteri Mustafa Deveci, ürünleri organik oldugu için tercih ettiklerini, kötü aliskanliklari olmadigi ve dogal besinlerle beslendigi için Haci Tahsin Dogru’nun yasitlarina göre dinç ve saglikli oldugunu, çevredeki esnafin da kendisini sevdigini söyledi.

Kaynak: İHA