Seralardan Degil, Yaylalardan Sofralara Geliyor

Aydin’da Haziran ayinda yüksek rakimli bölgelerde dikimi yapilan ve Aralik ayi sonuna kadar ürün veren yayla domatesinde hasat sürüyor. Hayvan gübresi ile islenen verimli topraklarda yetisen yayla domatesi lezzeti ile vatandaslarin ilk tercihleri arasinda yer alirken pazarlarda kilosu 5 ile 10 TL arasi satisa sunuluyor.

Seralardan Degil, Yaylalardan Sofralara Geliyor
Sera domatesine göre lezzeti ve aromasi ile vatandaslar tarafindan tercih edilen, yüksek rakimli bölgelerde yetistirilen yayla domatesinde hasat devam ediyor. Aralik ayinin sonuna kadar hasadi devam eden, çekirdekli, damarsiz ve lezzeti ile damaklari cezbeden yayla domatesleri pazar tezgahlarinda en çok aranan domates türleri arasinda yer aliyor. Kilosu 5 ile 10 TL arasinda satisa sunulan domatesler Aydin ve çevre illerdeki tezgahlarda vatandaslarin mutfagina ulasiyor.

“Aralik ayinin sonuna kadar hasat devam ediyor”

Aydin’in Bozdogan ilçesinde Bulgur Yaylasi’nda 5 dönüm alanda yayla domatesi üretimi gerçeklestiren Ismail Altintas, “Bu domatesleri Haziran ayinin 15’inde ekiyoruz. Iklim sartlarina göre yeni yila kadar hasadimiz devam ediyor. Bu domatesleri toplayip, pazarlarda perakende olarak satiyoruz. Toptanci arkadaslarimiz da var tabi, toptan olarak da veriyoruz. Bu domatesin özelligi organik olmasi ve hayvan gübresi ile yetistiriyor olmamiz. Çekirdekli ve damak tadi güzeldir. Domatesi kestigimiz zaman, içinde hiç damar yoktur, çekirdeklidir. Müsterilerimiz aldigi zaman tabi damak tadini biliyor, bizi ariyor. Bu domatesleri haftanin üç günü topluyoruz, su an bir ay oldu. Iklim sartlari uygun olursa Aralik ayinin sonuna kadar hasat devam ediyor. Domatesin kalitesine göre kilosunu 5 ile 10 TL arasi satisini yapiyoruz” dedi.



“Domateslerimiz toprak kokuludur”

Bulgur yaylasindaki tarlada domates toplayarak ailesine yardim eden Ayçin Altintas, “Rakim yüksek oldugu için hava serin oldugu için sularimiz kaliteli oldugu için domateslerimiz güzel ve hasat devam ediyor. Domateslerimizi pazara götürüyoruz, sunuyoruz müsterilerimize. Müsterilerimiz, pazarda da bir kere aldiktan sonra arkasini ariyorlar, domateslerimizin. Bizim domateslerimiz lezzetlidir, toprak kokuludur” diye konustu.

Kaynak: İHA