Baskan Çelik, Millet Kütüphanesi Ve Gençlik Merkezi Insaatini Inceledi
Sehzadeler Belediyesinin hayata geçirdigi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi Projesi insaatinda incelemelerde bulunan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, insaat çalismalarinin 2023 Subat sonu Mart basi gibi tamamlanmasini beklediklerini ifade ederek, siniflarin hazirlanmasi iç tesrifatin yapilmasi gibi çalismalarin da tamamlanmasinin ardindan yil içerisinde projeyi hizmete açacaklarini söyledi.

Projenin 1453 metrekarelik bir arsada hayata geçirildigini hatirlatan Baskan Çelik, sözlerini söyle sürdürdü "Yaklasik 2 bin 600 metrekarelik bir kapali alanimiz var. Bir bodrum katimiz bulunuyor, arsiv odasi olarak planladigimiz. Burada ayrica isitma ve sogutma sistemlerinin teknik bölümleri yer alacak. Zemin katimiz gençlerin ve tüm halkimizin hizmetinde olacak bir Millet Kütüphanesi. Okullarin açik oldugu dönemlerde burasi 24 saat hizmet verecek. Ögrenci kardeslerimiz gelip burada ders çalisabilecek, ödev yapabilecek. Belli saat araliklariyla da ücretsiz çay ve çorba ikramlarimiz olacak. Birinci katta ise gençlik merkezimiz var. Burada 10 tane sinifimiz var. Liseye hazirlik, Ingilizce, Matematik kurslarimiz olacak. Gençlik merkezlerimiz insallah artarak devam edecek. Yine burada teknoloji atölyelerimiz olacak. Dene Yap, Matematik, E-Spor atölyeleri gibi. Gençlerimiz için ne lazimsa, onlar ne istiyorsa insallah burada olacak. Son katta iki tane kulemiz var. Burada yazar bulusmalarinin yapilacagi, toplantilarin olacagi büyük bir salonumuz ve kafeteryamiz olacak. Her sey düsünüldü. Türkiye’deki örneklerini arkadaslarimizla birlikte bizzat ben de katilarak defalarca gidip inceledik. Nihayetinde de çok güzel, prestijli, sehir merkezinde, gençlerin yürüyerek gelip gidebilecekleri , gençligin nabzinin atacagi bir gençlik merkezi ve kütüphaneyi faaliyete sokacagiz"
Insaat çalismalarinin 2023’ün Subat sonu Mart basi gibi tamamlanmasini beklediklerini ifade eden Baskan Çelik, "Yüklenici firmadan yeri teslim aldiktan sonra iç dizayniyla ilgili çalismalar olacak. Tesrifati, siniflarin hazirlanmasi ile birlikte 2023 yilinin içinde bu güzide eseri Sehzadelerimizin gençlerine ve tüm halkimizin hizmetine açmis olacagiz. Allah kazasiz belasiz bir sekilde tamamlayip açmayi nasip etsin. Su anda birinci etap insaatla ilgili çalismalari 16 milyon küsur TL bir bedelle yapiyoruz. Buna siniflarin hazirlanmasi, iç tefrisat ilave olacak. Emek sarf eden herkese tesekkür ediyorum. Allah saglik afiyet içerisinde açilisinda da hep birlikte olmayi nasip etsin. Sehzadelerimize simdiden hayirli, ugurlu olsun" seklinde konustu.
