LGS'de Rize'yi Tercih Eden Ögrencilere Ödül Verildi

Liseye Geçis Sinavi’nda (LGS) basarili olup Rize’deki okullari seçen ögrencilere ödül verildi.

LGS'de Rize'yi Tercih Eden Ögrencilere Ödül Verildi
Rize Il Milli egitim Müdürlügü tarafindan LGS sinavinda yüzdelik dilim olarak 0,1 ile 1,5 dilimde olan ilimizdeki okullari tercih eden ögrencilere yönelik Tercihimrize slogani ile bir çalisma yapildi. Rize’de ki Fen Liselerine Akademik basarisi yüksek ögrenciler kayit yaptirdi. Yüzdelik dilimde derece alan ögrencilere de Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ödüller verildi.

Projenin yapilis amacini anlatan Rize Il Milli Egitim Müdürü Engin Emen, "Bu sene biz bir proje yaptik. LGS’de ilk 50’ye giren ögrencilerimizin ne kadarini ilimizde tutabiliriz. Bunun içinde bir kampanya baslattik. YÜzdelik dilim basarisinda iyi yerlerdeyiz. Birde 120 ögrenci aliyoruz. 90 ögrenci aldigimizda bu oran çok daha yukarilarda olacaktir. Insallah önümüzdeki sene daha fazla olacaktir. Biz bu sene bazi seyleri tecrübe ettik. Ögrencilerimizin ilimizde kalmasi YKS anlaminda da bizi ciddi derecede rahatlatacaktir" ifadelerini kullandi.

"Kimse burada kaldigi için pisman olmayacak"

Rize’yi tercih eden ögrencilerin pisman olmayacagini belirten Rize Valisi Kemal Çeber ise "Ödül alacak atmacalarim ne kadar önemliyse, burada olmayan ögrencilerim de bizim için önemli. Benim bir ögrencim bana ’Ben çok iyi bir çay müstahsili olacagim’ diyorsa, onun içinde en güzelini yapmak boynumuzun borcu. Benim bir atmacam ’Çok iyi bir sporcu olacagim’ diyorsa onun içinde en iyi imkanlari olusturmak boynumuzun borcudur. Meslek lisesinde okuyan ögrencilerimizde bizim için çok önemli. Benim atmacalarima Rize’de durun derken bu hesabi verecegimize güvenerek diyoruz. Kimse burada kaldigi için pisman olmayacak" seklinde konustu.

Kaynak: İHA